Горещи супермото битки в Кюстендил

Колкото по-жегаво бе времето в Кюстендил, толкова по-горещи битки станаха на пистата “Пауталия”. Там днес завърши 2-ия кръг на BMU European championship 2020 по Супермото. Високите температури и на въздуха и на пистата не попречиха на 25-мата пилоти във всички класове да покажат най-доброто от себе си в двата състезателни манша.

В клас SM Junior (65 и 85 куб. см) отново силно каране направи Никола Николаев ( МСК ЕКО БМВ Моторад МС 77 България рейсинг тим, КТМ).

11-годишният пилот показа, че неслучайно води в шампионата на Испания. Младата надежда за успехи на писта и Супермото повеждаше конкуренцията от старта и държеше високо темпо през 15-те обиколки и в двата манша. Той взе пълен актив от 55 т. След него в SM65 завършиха Алексиан Николов (44 т., МСК БГ Пауър, КТМ) и Полина Иванова (40 т., СК Киппен МХ рейсинг, КТМ).
В SM85 победител с пълен актив е Живко Иванов (Елхово Рейсинг клуб, КТМ). Асистенти му бяха Никола Досев (44 т., МСК НСА Моторспорт, КТМ) и Християн Гешев ( 38 т., МСК Севлиево, КТМ).
В S3 с крайния успех за кръга се поздрави Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ). Той и Радостин Михайлов (СК Киппен МХ Рейсинг, КТМ) си размениха по една победа. Хакан обаче спечели втория манш, а с това и кръга. Иначе и той и Михайлов имат от 47 т. от 2-ия кръг.
Изключително оспорвано беше в клас OPEN където трима пилоти караха един зад друг през цялото време. 18-те обиколки и в двете пробягвания бяха доказателство за желанието за победа на Красен Кънчев (МСК БГ Пауър, КТМ), Майкъл Иванов ( МСК НСА Моторспорт, Husqvarna) и Михаил Флоров ( АМСК АИТ Рейсинг, Husqvarna).

В първото състезание Майкъл Иванов поведе колоната, но 6 обиколки преди края беше задминат от Кънчев, а в последната и от Флоров.

В този ред финишираха за манша. Във втория, отново силен старт на Майкъл, който не допусна да бъде изпреварен до края въпреки опитите на Кънчев и Флоров. Красен Кънчев е крайния победител с общ актив от двата манша 47 т. Майкъл Иванов стана втори с 45 т., трети остана Михаил Флоров с 42.
Утре са състезанията от 3-ия кръг на пистата “Пауталия” в Кюстендил. След официалното откриване в 10:30 ч., от 11:00 започват и маншовете в различните класове.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.