WorldSBK: Битката на титаните – Рединг печели срещу Риа

Нова промяна на лидера в шампионата на WorldSBK. Това е Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati). Той поведе в класирането след като спечели титаничната битка със световния шампион Джонатан Риа (Kawasaki Racing) в първото състезание на пистата в Арагон.

Рединг стартира от 3-и в началото на надпреварата. Риа бе на първа позиция, като на сесията Суперпол направи рекорд за обиколка 1:48.860.

Той бе единственият пилот, който слезе под 1:49 мин. за един тур на Арагон. Риа обаче направи лош старт. Това не му попречи да се върне начело след няколко тура на пистата. Риа изпревари Рединг на 7-ата обиколка  от общо 18. Високата скорост на Ducati на правите обаче, помогна на Скот да ес върне позицията и да се задържи отпред.
Риа продължи да притиска Рединг и често двамата караха един до друг. Пилотът от Ълстър излизаше начело, но допусна грешка на 14-ата обиколка, отвори повече завой и помогна на Рединг да излезе напред. Той стана първи и сега води с 5 т. преди утрешните два старта.
Съотборникът на Рединг – Чаз Дейвис изпревари Риа няколко обиколки по-късно и финишира на 3 десети след Рединг. Той тръгна от 9-а позиция. Така Ducati финишираха с двойна победа. Риа спечели подиум за своя старт №150 за KRT.
Михаел Рубен Риналди (Team GOELEVEN) още веднъж взе 4-ото място през този сезон. Италианецът бе най-бързият независим пилот и успя да се справи с Михаел ван дер Марк (PATA YAMAHA), който стана 5-и. След него на 10 секунди бе съотборникът му от заводския тим Топрак Разгатлиоглу. Турчинът направи сериозен прогрес, тъй като стартира извън първите 10.
Лорис Баз (Ten Kate Racing Yamaha) стана 7-и, въпреки че стартира от първа редица. Той се бори много здраво с Шави Форес (Kawasaki Puccetti Racing) почти до края на състезанието. Федерико Каракасуло (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) финишира 9-и, а 10-и стана Леон Хаслам от екипа на HRC.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.