Голям интерес към ScooterFest Голям интерес към ScooterFest

За първи път в България се организира изложение на скутери. Нарекоха го  ScooterFest. На VIP паркинга на София Ринг Мол на 11 и 12 юли от днес сутринта заблестяха 36 представители на градската мобилност. Те са от 9 престижни марки. Това са едни от най-големите производители в света – Honda, Vespa, Piaggio, Aprilia, Peugеot, Lambretta, Malaguti и Kymco.

Оказа се, че към скутерите има голям интерес. Това си личи, че на щандовете на изложителите непрекъснато имаше хора. Независимо от жегите посетителите събираха оферти и разпитваха изложителите.  Някои пък се записаха при отделните вносители за тестове на возилата за следващата седмица.

С най-голяма площ е щандът на Honda. Вносителите на най-големият производител в света – Бултрако АД показват 9 различни модела.

Двата нови модела са SH 125i и SH 150A. Те бяха показани миналата година на изложението EICMA в Милано. Другите машини са NSC 110 Vision, C 125A Super Cub – най-продаваното моторно превозно средство в света. А също PCX 125A, SH 300A, NSS 125 Forza и NSS 300 Forza с нови цветове. Естествено присъства и офроуд скутера ADV 750.

Осем различни модела показва Италия моторс. Както се досещате от името, на щанда на вносителя са моделите на Piaggio Group.

Изключително силно е представителството на легендата Vespa. Има четири различни мотора от тази марка. Най-голям интерес естествено предизвиква новият модел GTS Supertech за 2020 г. Но хората се впечатляват и от класическите от 50 и 125 куб. см. Марката Piaggio е представена от два скутера. Толкова се и тези на Aprilia. Производителите от Ноале показват и страхотни цветови схеми на своите возила.

Със седем различни модела от 50 до 300 куб. см са представителите на Kymco – фирмата Сенакс.

На щанда на мотоциклетната им секция има два нови изключителни нови модели, за които писахме наскоро. Става дума за съвсем новите модели за 2020 г. Agility 300i ABS и по-малкия по обем, но не и по-практичност People S150 ABS. Двата скутера пристигнаха у нас по време на извънредното положение и на практика това е премиерата им пред публика.

Скутерите с марката Peugeot са едни от най-продаваните в Европа.

На ScooterFest вносителите от София Франс Ауто показват четири нови модела. Три са с обем 125 куб. см, като сред тях е новият Speedfight 125. Това е четвъртото поколение на модела. Само симпатичният Kisbee е с 50-кубиков обем на мотора.

Друга легендарна марка – Lambretta е представена от вносителите Motohub. На изложението са три модела V50, V125 и V200. Изложен е и последният модел на Malaguti – Madison 300. Той е с мощност 21 к.с.

Изложението ScooterFest продължава и утре от 10 ч. и работи до 19 ч. повярвайте, посетителите има какво да видят и да разберат за скутерите и за градската мобилност. Ще има и томбола с награди.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0