Голям интерес към ScooterFest

За първи път в България се организира изложение на скутери. Нарекоха го  ScooterFest. На VIP паркинга на София Ринг Мол на 11 и 12 юли от днес сутринта заблестяха 36 представители на градската мобилност. Те са от 9 престижни марки. Това са едни от най-големите производители в света – Honda, Vespa, Piaggio, Aprilia, Peugеot, Lambretta, Malaguti и Kymco.
Оказа се, че към скутерите има голям интерес. Това си личи, че на щандовете на изложителите непрекъснато имаше хора. Независимо от жегите посетителите събираха оферти и разпитваха изложителите.  Някои пък се записаха при отделните вносители за тестове на возилата за следващата седмица.

С най-голяма площ е щандът на Honda. Вносителите на най-големият производител в света – Бултрако АД показват 9 различни модела.

Двата нови модела са SH 125i и SH 150A. Те бяха показани миналата година на изложението EICMA в Милано. Другите машини са NSC 110 Vision, C 125A Super Cub – най-продаваното моторно превозно средство в света. А също PCX 125A, SH 300A, NSS 125 Forza и NSS 300 Forza с нови цветове. Естествено присъства и офроуд скутера ADV 750.

Осем различни модела показва Италия моторс. Както се досещате от името, на щанда на вносителя са моделите на Piaggio Group.


Изключително силно е представителството на легендата Vespa. Има четири различни мотора от тази марка. Най-голям интерес естествено предизвиква новият модел GTS Supertech за 2020 г. Но хората се впечатляват и от класическите от 50 и 125 куб. см. Марката Piaggio е представена от два скутера. Толкова се и тези на Aprilia. Производителите от Ноале показват и страхотни цветови схеми на своите возила.

Със седем различни модела от 50 до 300 куб. см са представителите на Kymco – фирмата Сенакс.


На щанда на мотоциклетната им секция има два нови изключителни нови модели, за които писахме наскоро. Става дума за съвсем новите модели за 2020 г. Agility 300i ABS и по-малкия по обем, но не и по-практичност People S150 ABS. Двата скутера пристигнаха у нас по време на извънредното положение и на практика това е премиерата им пред публика.

Скутерите с марката Peugeot са едни от най-продаваните в Европа.


На ScooterFest вносителите от София Франс Ауто показват четири нови модела. Три са с обем 125 куб. см, като сред тях е новият Speedfight 125. Това е четвъртото поколение на модела. Само симпатичният Kisbee е с 50-кубиков обем на мотора.

Друга легендарна марка – Lambretta е представена от вносителите Motohub. На изложението са три модела V50, V125 и V200. Изложен е и последният модел на Malaguti – Madison 300. Той е с мощност 21 к.с.
Изложението ScooterFest продължава и утре от 10 ч. и работи до 19 ч. повярвайте, посетителите има какво да видят и да разберат за скутерите и за градската мобилност. Ще има и томбола с награди.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.