BMW M става главен спонсор на Гран при на Щирия

Dorna Sports обяви, че главният спонсор за Гран При на Щирия ще бъде BMW M GmbH. Състезанието ще бъде от 21 до 23 август на пистата Ред Бул Ринг. Официалното име не ще бъде BMW M Гран при на Щирия.
BMW и BMW M GmbH са партньори на MotoGP организатора Dorna Sports от 1999 г. Те се фокусират върху осигуряването на автомобилния парк за безопасност. BMW M вече от 22 години е „Официален автомобил на MotoGP ™“.

Наградата BMW M също е друг важен елемент на ангажимента на BMW M GmbH към серията. С такъв автомобил се награждава най-бързия квалификатор във висшия клас в края на всеки сезон от 2003 г. насам.

Марката ще стане за първи път главен спонсор на Гран При. Така се добавя още едно важно споразумение към дългогодишното партньорство.
Събитието ще бъде историческо и с още един факт. Победителят в състезанието в клас MotoGP ще получи ексклузивно BMW M4. Той ще бъде от поколението на модела 2021 г. колата има комбиниран разход на гориво 10,9-10,5 л на 100 км, комбинирани емисии на CO2 249-239 г/км.
За първи път се дава такава награда от началото на Световното първенство в MotoGP през 1949 г.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.