ФИМ приема политика на отворените врати ФИМ приема политика на отворените врати

Новият президент на ФИМ Хорхе Виегас обяви мисия на отворените врати на организацията. Това ще позволи на феновете и тези, които са извън федерацията да разберат по-добре нейната роля. На пресконференция по време на Гран При на Катар бе поставено началото.

Хорхе Виегас бе дългогодишен вицепрезидент на ФИМ. Той бе избран за президент на федерацията, по време асамблеята в Андора пред декември 2018 г.

Сега новият президент на ФИМ обясни целта си ясно. Той иска да подчертае нейната роля и функция на външния свят. Така ще покаже как те са от основно значение за безопасното и справедливо управление на световния шампионат от ФИМ, чрез услугите, подкрепата и персонала, който предоставя.

Виегас каза: „За първи път от седем десетилетия на Гран При състезанията, ФИМ организира този вид презентация. За първи път това бе направено в Доха.  Моята цел е да отворя ФИМ към външния свят и да обясня основната и важната роля, която тя играе в рамките на шампионата. Благодарение на тясното сътрудничество на всички заинтересовани страни DORNA, IRTA, MSMA, всички ние работим заедно. Целта е да управляваме и да насърчаваме успешно световния шампионат в MotoGP. След това планираме да повторим този вид представяне във всички други дисциплини в мотоциклетния спорт.“

После Виегас се пошегува: „Може би не сте сигурни какво правим. Или може би смятате, че сме туристическа агенция за стари хора!” Това със сигурност не е така.

ФИМ създава правилата в MotoGP, заедно с Комисията на Гран При. Прилага правилата и съответните санкции, издадени от стюардите на ФИМ към MotoGP (Stewards panel).

ФИМ отговаря и за хомологацията на пистите, безопасността – включително всички медицински аспекти, и програмата за антидопинг. Ако това не е достатъчно, техните правомощия обхващат и обучението на длъжностните лица, включително директора на състезанието, секретаря (Clerk of the Course), маршалите, техническите специалисти и тези по опазване на околната среда.  Това важно обучение се провежда чрез семинари на ФИМ, провеждани от инструктори по целия свят.
Виегас представи и обясни работата на много от ключовите фигури в организацията:

Франк Вайсие (Франция) – Състезателен директор на ФИМ и Clerk of the Course
Пол Дюпарк (Франция) – Комисия на ФИМ за координация на пистите
Франко Ункини (Италия) – Отговорник по безопасността на MotoGP
Бил Кумбоу (САЩ) – Постоянните стюарди на ФИМ в MotoGP
Ралф Бонхорст (Германия) – Стюардите на ФИМ в MotoGP
Стюарт Хигс (Великобритания) – Апелативните стюарди на ФИМ в MotoGP
Джанкарло ди Филипо (Италия) – Постоянен медицински отговорник на ФИМ
Фабио Мюнер (Италия) – Директор по маркетинг и комуникации на ФИМ
Изабел Ларивиер (Франция) – Мениджър по комуникациите на ФИМ

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *