Kawasaki, KTM и Husqvarna показват култови модели на Moto Expo 2019 Kawasaki, KTM и Husqvarna показват култови модели на Moto Expo 2019

Kawasaki и KTM са подготвили множество изненади за своите фенове по време на Moto Expo 2019, което ще се проведе в София в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 10  до 14 април.

По време на изложението ще дебютира уникалната пистова машина Ninja ZX-6R, който съчетава емблематичния 636– кубиков мощен двигател с KQS – куик-ъп-шифтър, окачване SHOWA SFF (Separate Function Fork – Big Piston)  и респектиращи спирачни апарати, което е достатъчно, за да грабне вниманието на всеки трак-дей ентусиаст.

ZX6-R е изключително интуитивен мотоциклет, снабден с интелигентната анти-блокираща спирачна система на Kawasaki – KIBS. Има и с Assist & Slipper Clutch технология, опосредстваща лесното и леко сменяне на предавките. Машината разполага с KTRC (Kawasaki Traction Control), три режима. Те покриват широк диапазон от условия, предоставящи възможност за преодоляване на хлъзгавия терен, както при спокойно, така и при по-спортно каране.

Изключително ергономичната форма на резервоара позволява отпускане на ръцете и тялото. Така осигурява обратна информация на водача. Стесняването му в долната част улеснява контакта с коленете и лесното захващане или изнасяне на тялото при завой.

Вдъхновено от Ninja ZX10-R, LED-стоп осветлението придава изискан завършек на опашката на този звяр. LED-фарове, регулируеми лостчета за съединител и спирачка, мултифинкционално LSD-табло с индикатор за предавките, за оставащото гориво и др., са само част високотехнологичните придобивки на възродения за шосе и писта ZX6-R 2019.

Освен Ninja на щанда на Kawasaki ще са изложени още приключенският байк Versys 1000 2019 и Z400 версия 2019, който е с вид на серията Z и сърце на Ninja.

KTM Adventure 790 R

Разработен от състезателната ДНК на KTM, 790 ADVENTURE R е сериозен офроуд мотоциклет, оборудван за екстремни терени. Същността му на авантюрист балансира мощността на двата цилиндъра с лекотата и пъргавостта на едноцилиндров офроуд мотоциклет, за да отвори нови възможности за каране. Достига до по-екстремни и отдалечени терени, благодарение на лекотата, с която се управлява и своята ненадмината ергономичност.

Двата паралелни цилиндъра осигуряват мощност от 70 kW (95 к.с.). Adventure 790 R има 6-степенна скоростна кутия, обемът на резервоара дава възможност за 450 км пробег, правейки го перфектен за екстремни офроуд приключения. Два балансиращи вала осигуряват гладката работа на двигателя и свеждат вибрациите до минимум, а големите интервали за сервизиране от 15 000 км осигуряват възможност за безгрижно каране с дни.

Ако се озовете в трудна ситуация, ABS, MTC и режимите на каране са насреща, за да ви помогнат в различните условия. MTC (Motorcycle Traction Control) е системата за наклон и тракшън контрол на мотоциклета, която реагира мигновено, ако скоростта на въртене на задната гума е неестествена за дадената ситуация. Рали режимът позволява по-директен контрол над множество функции, позволявайки ви да определяте поведението на мотоциклета по-свободно.

KTM 790 ADVENTURE R предлага и доста опции за удобство, включващи по-висока или по-ниска седалка, шест нива на настройка на кормилото. Ниският резервоар за гориво сваля центъра на тежестта, подобрява и улеснява управлението. Достъпно разположеният въздушен филтър позволява лесната смяна дори на пътя.  Всичко това прави Adventure 790 R комфортен за дълъг път и създаден за екстремно каране.

Ако искате прецизно завиващ мотоциклет, това е KTM 790 DUKE, който също ще бъде изложен по време на изложението. Разполагащ с 799-кубиков LC8c параленен туин мотор и едно от най-леките и компактни шасита KTM 790 DUKE има за цел да бъде унищожител на завои.

 

Husqvarna Svartpilen 701 2019

 

Husqvarna  Svartpilen 701 е първичен, суров, автентичен и вълнуващ за каране. Той нарушава сатуквото и традициите с външния си вид. Неговият плосък дизайн въплъщава оригиналния дух, който някога е направил мотоциклетите велики, и който все още пленява въображението на състезателите днес.

Карането на мощния  едноцилиндров уличен боец е преживяване, което възвръща вълнението от тези първи искри на вдъхновение. Намерението със SP 701 е да се свали всичко излишно и ненужно – това е шведското наследство на Husqvarna. Леката и тясна рамка позволява безпроблемно движение при каране и пъргави маневри.

Svartpilen 701 e захранван от 692,7–кубиков едноцилиндров двигател с водно охлаждане. Неговите 55 kW (75 к.с.) не оставят място за съмнение в потенциала и мощността му. Снабден е със стандартен up & down easy shift, електронно подаване на газта и други високотехнологични решения, изпълнени от най-качествени материали. Това рефлектира в удължен сервизен интервал за обслужване от 10 000 км.

Svartpilen 701 е оборудван с последният модел система Bosch ABS и спирачни апарати Brembo, осигуряващи най-високо ниво на сигурност при спиране в разнообразни условия и ситуации. Окачването е WP,  обърнатата телескопична вилка е с диаметър 43 мм е с автономно функциониране. Предното и задното окачване позволяват допълнителни настройки, за по-добра адаптация към вечно променящата се градска среда.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *