Екипът на Kawasaki печели 24 часа на Льо Ман Екипът на Kawasaki печели 24 часа на Льо Ман

Екипът на SRC Kawasaki France спечели легендарното мотоциклетно състезание 24 часа на Льо Ман. Това бе най-вълнуващата и най-оспорваната надпревара в световния  шампионат за издръжливост (EWC) досега. Дуелът на Kawasaki бе с Honda Endurance Racing. Двата тима  завършиха с 839 обиколки, а разликата бе само 1:00,550 мин. Трети в трилъра отбора на Suzuki Endurance Racing.

76 000 зрители наблюдаваха това грандиозно състезание в Льо Ман. То бе втори кръг от EWC на ФИМ за 2018-2019 г. На него присъства и новият президент на ФИМ Хорхе Виегас.

42-ото издание е тори кръг от световния шампионат 2018 – 2019 г. То ще бъде запомнено като 24-часов двубой на ръба. Ранди де Пюние от Honda Endurance Racing и Жереми Гуарнони от SRC Kawasaki France се изстреляха от старта. Състезанието завърши с дуел между същите два отбора, като на машините бяха Йони Ернандес и отново Жереми Гуарнони.

Напрежението достигна своя връх преди края. 15 минути преди финала на пистата излязоха автомобилите за сигурност, за да почистят трасето. SRC Kawasaki France спечели благодарение на Жереми Гуарнони, Давид Чека и Ерван Нигон. За Honda караха Ранди де Пюние, Йони Ернандес и Себастиен Жимбер.

Удивителният им дуел засенчи третото място на Suzuki. Този тим се завърна на подиума на 24 часа на Льо Ман, благодарение на мениджъра на отбора Доминик Мелиан. Пилотите на тима – Венсан Филип, Етиен Мазон и Грег Блек завършиха на практика едни и същ брой обиколки като двата тима начело. Те направиха 839, а пилотите на Suzuki с една по-малко.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *