EICMA 2019: Смела концепция на Honda – CB4X EICMA 2019: Смела концепция на Honda – CB4X

За пета поредна година Honda представя новост в зоната „Design Studio“ на своя щанд на EICMA. В случая там бе поставена смелата концепция CB4X. Тя е дело на младия дизайнерски екип на Валерио Айело.

Експерименталната машина е разработена по темата „Забавно седем дни в седмицата“. Моторът съчетава елементите на Sport и Touring със здравословното каране на Crossover. Затова Валерио Айело твърди, че са искали да изследват да преминат през съществуващите граници.

CB4X е с динамични, но компактни линии. Те са проектирани да подобряват контрастната индивидуалност на мотоциклета. Той е роден да се използва всеки ден по градски маршрути. С него обаче ездачът може да се забавлява през почивните дни. Независимо дали харесва острите планински завои или предпочита дългите пътувания.

Двигателят е класически четирицилиндров редови с обем 650 куб. см. Резервоарът за гориво се извива напред като кобра, готова да атакува плячката си. Ветровото стъкло е напълно регулируемо и се интегрира в обтекателя. Фаровете са изградени като диамант, впръсквайки агресивна изтънченост заедно с дневните светлини (DRL).

Красива алуминиева подрама е в основата на късата, остра опашка. 17-инчовото предно колело увеличава прецизността на управлението. Мотоциклетът е оборудван перфектно. Вилката е Öhlins. Радиално монтираните спирачки са Brembo, а изпускателната система – SC Project.

Honda CB4X е идея, посветена на тези мотоциклетисти, които живеят за спортно каране. Но те не искат да се откажат от възможността за релаксиращи пътувания.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *