Два в едно – световна премиера на Arteon и Arteon Shooting Brake

Една моделна гама, две версии! Volkswagen направи световната премиера на новия Arteon. Едновременно с това обявяви дебюта на изцяло нова, втора версия на Arteon Shooting Brake. Това е изцяло нова, динамична интерпретация на концепцията на класическото комби.
Arteon изпълнява ролята на класическия Gran Turismo в гамата на марката Volkswagen от 2017 г. Сега Volkswagen представя резултата от цялостната, задълбочена актуализация на моделната гама.  Arteon и Arteon Shooting Brake се отличават със своя изразителен, авангарден дизайн.
Има ново оформление на предницата с непрекъсната светлинна лента, забележителни хромирани детайли и нови отвори за въздух в долната част. Радиаторната решетка и дългият, широк преден капак са оформени в едно цяло. Така  двете версии на Arteon се открояват сред останалите автомобили на пътя.

Двата нови модела – Arteon и Arteon Shooting Brake, впечатляват със своите атлетични линии.

Но се различават значително в оформлението на задната част, започваща от средните странични колони на покрива. При класическата фастбек версия контурите на покрива и страничните прозорци започват да се снижават паралелно назад. Така се превръщат в типичната за спортните купета плавна извивка в силуета на покрива. При Shooting Brake линиите на покрива и страничното остъкляване продължават още назад и завършват в новия спойлер накрая на покрива.

В горната си част линията на прозорците следва успоредно тази на покрива, но в долната линиите се движат нагоре към задните странични колони. Така се формира по-тясна, впечатляваща и елегантностна остъклена площ в задната част на силуета. Всички стилистични елементи образуват типичния за Shooting Brake динамичен профил със спортен дух.

Arteon eHybrid е добавен в гамата и се предлага и при двете версии на каросерията. За първи път в Arteon  е и система за plug-in хибридно задвижване.

Arteon R ще изпълнява ролята на флагман в гамата на обновения Arteon. Така Volkswagen продължава  своята позиция в сегмента на престижните спортни автомобили. Благодарение на новата прогресивна технология, известна като R-Performance Torque Vectoring, въртящият момент се разпределя оптимално и гъвкаво между двата моста. Също и между задните колела в зависимост от ситуацията на пътя и стила на шофиране.

Всички пътници на предните и задните места в двете версии на Arteon могат да се възползват от предимствата на модулната конструктивна архитектура за модели с напречноразположени двигатели (MQB) на групата Volkswagen.

Максималното пространство в областта на краката на пътуващите на задния ред седалки достига 1016 мм и е абсолютен еталон в този автомобилен клас. Благодарение на уникалната конструкция, Shooting Brake предлага повече пространство на първия и втория ред седалки.
Обемът на багажното отделение при Arteon Shooting Brake е 565 л и 563 л при фастбека. При сгъване на задните седалки багажният обем нараства до 1632 л при Shooting Brake и 1 557 при версията фастбек. И в двата случая максималната дължина на товарното пространство до облегалките на предните седалки е 2090 мм.
Нови са асистиращите системи – Travel Assist с асистирано управление със скорост до 210 км/ч.

Системата Travel Assist дава възможност за частично автоматизирано движение в диапазона от 0 до 210 км/ч. Част от нея е и адаптивният темпомат ACC с превантивен контрол на скоростта. Той реагира на знаците за ограничение на скоростта, при навлизане в градски зони, при завои, кръгови и други видове кръстовища. Адаптира скоростта в съответствие с ограниченията и конкретните условия. Други системи са Lane Assist – поддържа автомобила в центъра на лентата за движение, Front Assist –  за автоматично аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци.
Камерата Rear View за маневри на заден ход е допълнително усъвършенствана. Разполага и с функция Corner View и специална функция за наблюдение на прикачния товар.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.