Dorna Sports: Състезанията са наш приоритет за 2020 г.

Dorna Sports разпространи днес официално изявление, в което потвърди ангажимента да има състезания този година. В него се казва:
Пандемията на коронавирус продължава и вече доведе до преразглеждане на календара за 2020 г. за световното първенство в MotoGP. Включително отлагането или отменянето на  на редица събития. В светлината на продължаващата несигурност, Dorna Sports бхме искали да потвърдим отново, че състезанията са наш основен приоритет през 2020 г.
В Dorna оставаме в непрекъсната дискусия с ФИМ, IRTA, MSMA и организаторите на Гран при. Внимателно следим ситуацията, като поддържаме каналите за комуникация и подкрепа между всеки, ангажиран с нашия спорт, възможно най-отворени. Целта на всяка участваща страна е да започне да се състезаваме отново, веднага щом това е безопасно.
Нашият фокус номер едно винаги е бил и ще остане да се опитаме да проведем сезон 2020. В него трябва да има възможно най-много Гран при, завършващи в рамките на календарната 2020 г. Въпреки това, ние винаги ще действаме в съответствие със съветите за правилата за здраве и безопасност от правителствата и съответните здравни органи.
Ако пандемията продължава да задържа живота и спорта ни за по-дълго време, отколкото някой от нас е в състояние да предвиди. Ако ограниченията за пътуване остават в сила, само в краен случай Dorna Sports би обмислил обсъждане на прекратяване на сезон 2020 с ФИМ, IRTA и MSMA.
Нашият фокус №1 за WorldSBK  и същият. Целта е да продължим  сезон 2020 с възможно най-много кръгове, след като е безопасно.
Приоритет на всички участващи страни шампионата е да се състезават безопасно. Също и да носят на нашите фенове повече от това, което обичат: състезания с мотоциклети.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.