Damon Motorcycles с два нови хирепспорт модела

Новата канадска компания за електрически мотоциклети Damon Motorcycles представи детайли от двете свои нови версии на хиперспорт модели – Arctic Sun и Midnight Sun.
Двата нови варианта на модела са последната премиум версия на моторите, която следва Founders Edition. Тя беше ограничена до 25 бройки с окачване Öhlins и спирачки Brembo. Моторите бяха продадени скоро след обявяването им.

Не е ясно каква спецификация ще имат двете специални издания. Могат обаче да се поръчат с възстановим депозит от $1000.

Damon се появи на сцената с големи претенции в началото на 2020 г.. От там обавиха, че са взели талант от вече несъществуващата Alta Motors. Придобили са и IP портфолиото на Mission Motors.

Alta бяха върха на електрическите машини за офроуд състезания. Правеха ендуро и мотокрос машини, преди да спрат производство в края на 2018 г. И Mission изгради Mission R. Байкът постави рекордите за скорост на електрически мотоциклет. Състезаваше се на остров Ман в TT Zero преди да спре през 2015 г.

За разлика от тези компании, Damon няма опит в проектирането и изграждането на електрически велосипеди.

Дерек Доррещайн, главен изпълнителен директор в Damon каза: „Закупуването на IP на Mission Motors ще подобри възможността на Damon да изгражда най-високопроизводителните двигатели в мотоциклетизма. Mission Motors беше технически лидер и сме щастливи, че част от тази конкурентна ДНК премина в хиперспортът на Damon.“
От марката са привлекли над 13 милиона долара от предварителни поръчки и инвестиции от началото на 2020 г. Това означава „няколкостотин“ депозити за Hypersport. За мотора се твърди, че има мощност от 200 к.с., максимална скорост от 200 м/ч в пробег от над 320 км.
Освен това използва HD камери, за да създаде 360-градусова мрежа за сигурност около мотора със сигнали за ездача. Стъпенките и кормилото могат да бъдат регулирани по електронен път, за да променят позицията за каране в зависимост от ситуацията.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.