Да разгледаш Музея на Mercedes-Benz от вкъщи

160 автомобила и общо 1500 експоната могат да бъдат разгледани дигитално и напълно безплатно от вкъщи в Музея на Mercedes-Benz. Вратите му са виртуално отворени за всички  любителите на колите с трилъчата звезда. Така всеки, който си е у дома, заради пандемията от COVID-19, може  да се запознае отблизо със съвременната автомобилна история. От първата патентована кола в света до водородното превозно средство от това хилядолетие.
Музеят се намира в Щутгарт, Германия и е разположен на 16 500 кв. м изложбена площ. В залите му са представени някои от най-старите автомобили, построени преди десетилетия. Има легендарни състезателни автомобили и футуристични изследователски превозни средства.
360-градусови снимки на седемте зали “Легенди“ и петте зали „Колекции“ и изложените в тях автомобили могат да бъдат разгледани в уебсайта на музея (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/exhibition/). Посетителите ще видят отблизо акценти от постоянните изложби. Ще се запознаят със специалната експозиция „40 години Mercedes-Benz G-класа“ с интересни факти за легендарния модел.

Отделни турове на сайта се фокусират върху изживяването и историята на Mercedes-Benz, разказана от първо лице от свързани с марката личности.

Като например Юта Бенц, която е правнучка на изобретателя на автомобила Карл Бенц и неговата съпруга Берта. Или Бернд Мейландер, който в продължение на 20 години е зад волана на колата за сигурност във Формула 1. Поредицата продължава с д-р Улрике Грос, директор на Музея на изкуствата в Щутгарт, Гордън Вагнер, главен дизайнер в Daimler AG, и Бенедикт Вайлер, уредник на музея на Мерцедес-Бенц.

За почитателите на класическите модели от Mercedes-Benz за направили и специална анкета. С нея те могат да определят коя кола им подхожда най-много (https://www.mercedes-benz.com/en/classic/quiz/). Само с няколко въпроса и след броени секунди потребителят открива кой автомобил от близо 135-годишната история на бранда кореспондира най-добре на неговата индивидуалност и характер.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.