Honda с три награди Red Dot за Honda e и CBR1000RR-R Fireblade SP

Изцяло новата Honda e бе отличена с наградата „Red Dot: Best of the Best 2020“. Това е най-високо отличие в престижните международните награди „Red Dot“, за отличния си продуктов дизайн.  Honda e 2020 също получи признание в категорията „Умен продукт“, заедно с изцяло новия CBR1000RR-R Fireblade SP.

Наградата за „изключителен дизайн“ подчертава ангажимента на Honda за създаването на красиви продукти, които са проектирани без компромиси.

Годишните Red Dot награди се дават за отлични постижения в дизайна на продукти, марки и комуникации от международния бизнес. Те се връчват на продукти, представени в Музея на дизайна на Red Dot в историческия Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Есен, Германия. Печелившите продукти се определят от съдийска комисия. Това са 40 международни експерти, които тестват, оценяват и обсъждат всяко участващо изделие.
Honda e е най-новият продукт в електрифицираната линия на Honda.  Чертите на автомобила са уникални. Предните и задните LED светлини са поставени в уникални черни, вдлъбнати панели. Стилен е стъкленият капак за зарядното устройство. Чисти повърхности оптимизират аеродинамичната ефективност и усъвършенстване.
Така Honda e преосмисля идентичността на малкият автомобил на Honda за следващата ера на градската мобилност. Модерният стил на Honda e привлече вниманието,  още когато бе представен за първи път като Urban EV. Това стана на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. По-късно концепцията беше призната за „Най-добър концептуален автомобил“ (Best Concept Ca)  в наградите на Car Design.

Следващата концепция e Prototype имаше световната премиера на автомобилното изложение в Женева през 2019 г..

Тя зае и централната част на изложението „Honda experience – Casa Connessa Tortona“ на Дизайнерската седмица в Милано през 2019 г. Това бе изложението, на което за първи път Honda имаше значително присъствие. То е най-голямото дизайнерско събитие в света.  Бе показан  на посетителите уникален поглед върху дизайнерската концепция на Honda e Prototype.
CBR1000RR-R Fireblade SP е най-новият мотоциклет, от семейството Fireblade, представено за първи път през 1992 г. Мотоциклетът винаги е поставял ориентир за това, как трябва да изглежда сериен еднолитров супербайк по обикновен път. Новият модел за 2020 г. е разработен под мотото „Роден за състезание“. Той е фокусиран върху представянето на пистата и новия радикален дизайн.

Минималистичната предница, агресивните ъглови странични и разширените долни обтекатели, са комбинирани с разнообразие от отвори, прорези и форми за канализиране на въздуха.

Те се комбинират, за да създадат ниска стойност на коефициента на аеродинамично съпротивление. То е най-доброто в класа от 0,270.  Аеродинамичните „крила“ са използвани в състезателната машина на Honda за  MotoGP. Те съчетават привличащи вниманието форми с безкомпромисна притискащата сила. Така се дава отличен контрол на мотоциклета. Той с най-мощния вграден четирицилиндров двигател, който Honda някога е правил.
Fireblade е проектиран с нов иновативен подход. При него специалистите по дигитална симулация на Honda R&D, моделиращите дизайнери и тези за стилистично скициране са работили с непрекъсната обратна връзка. Така се създадва максимален ефект в най-кратки срокове за разработка. Те се възползваха от приноса на специалисти по аеродинамика от състезателния департамент на компанията – Honda Racing Corporation. Затова е използвана  предизвикателна червено-бяло-синя цветова схема е CBR1000RR-R Fireblade SP.
Honda има дълга история на успехи в автомобилната секция на наградите Red Dot – една от най-престижните и търсени в света. Други скорошни успехи включват Honda S2000 през 2001 г. и Civic през 2006 г. за „Red Dot: Best of the Best“ и European Accord Tourer през 2008 г. и Insight през 2009 г. за „Red Dot“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.