BG премиера – лимузината Kymco Agility 300i

Не са много новите модели мотоциклети и скутери, които дойдоха на нашия пазар тази пролет. На пръсти се броят! Причината е извънредното положение заради COVID-19 и почти невъзможните доставки. При скутерите с две премиери може да се похвали фирмата Сенакс – официален вносител на марката Kymco. Тъкмо в най-трудните времена у нас пристигнаха два скутера – Agility 300i ABS и по-малкия по обем People S150 ABS.

Сега представяме първия модел – Agility 300i ABS за 2020 г.


Самата дума  Agility означава ловкост, подвижност, бързина… И скутерът с това име – новият Kymco Agility 300i ABS 2020, напълно отговаря на името си. Това е лимузината на тайванските скутери,  царят на градската и крайградската мобилност. Най-напетият член на голямото семейството на Agility. След успеха, постигнат от Kymco в сегментите 50, 125 и 150 куб. см, бе редно Agility да надуе мускули.

И го стори по перфектен начин.  Agility 300i ABS е невероятен помощник на съвременните хора. Те често попадат в капана на задръстването, на претоварените условия на движение. Независимо дали са на магистрала или по градските улици и булеварди.

Затова Agility стана по-мощен и технологичен, като навлезе в сегмента на 300 куб. см.

Двигателят е 276-кубиков, едноцилиндров с течно охлаждане и отговаря на Euro 4. Мощността му е 23,1 к.с., а максималният въртящия момент е 22,5 Нм. Това е двигател, който доставя достатъчно мощ и въртящ момент в голям оборотен диапазон. Затова скутерът спокойно може да се използва и за по-дълги пътувания.
Рамата е тръбна стоманена решетка. Наследена е от серията KYMCO DownTown. Предното телескопично окачване и задното с двойни пружини. Те са комбинирани с стъпаловидно регулируеми на 5 степени амортисьори, които се представят отлично и стабилно при високи скорости.
Междуосието от 1550 мм гарантира не само сигурност и прецизност при управление. То дава достатъчно голямо място за краката на водача. Това пък гарантира лукс и удобство при пътуването. Agility 300i е с голяма 16-цолов алуминиева джанта отпред и 14-цолова – отзад.

Комфортът се допълва от Full LED осветление – фарове, задни светлини и мигачи. Затова той е подходящ за всички видове пътища, независимо дали е бъде магистрала или в градски  условия.

Инженерите специално са проектирали огромно място за съхранение на багаж под седалка. Той е със стил на долната предна и горна задна част. Така се побират два фулфейс шлема. Багажникът с голям капацитет значително повишава удобството на скутера.

 Agility 300i ABS е серийно с информационно-навигационната технологията Noodoe. Тя дава възможност за свързване на скутера със смартфон.

Noodoe Navigation е създадена, за да съкрати пътуването и да дава на водача актуална информация. При свързването със смартфон, водачът може да го синхронизира с WhatsApp, Facebook и друга информация. Става дума за бензиностанциите, времето и наличието на завои. Noodoe Navigation е комбиниран с интелигентното табло Noodoe, което насочва ездачите точно и бързо само с едно натискане на бутон. Така се пестят и време, и пари.

Спирачната система е оборудвана с двуканален ABS и използва дискови спирачки на двете колела. Скутерът е оборудван със система за безключово запалване Keyless. Kymco предлага новия Agility 300i ABS 2020 в два цвята, като също се предлагат и някои аксесоари, като предно стъкло и куфар с вместимост 47 литра.
Технически характеристики
Двигател: 4 тактов, едноцилиндров, водно охлаждане, 4 клапана, DOHC, обем 273 куб. см
Диаметър и ход на буталото:  72,7 x 66,4 мм
Горивна система: Инжекцион
Степен на сгъстяване: 10,6 :1 
Максимална мощност: 23 к.с при 8000 об/мин.
Максимален въртящ момент: 22,5 Нм при 6500 об/мин.
Шаси: алуминиева рама
Размери (Д х Ш х В): 2200 х 765 х 1280 мм
Междуосие Колесна база: 1550 мм
Суха маса: 191 кг
Височина на седалката: 800 мм
Колела
Джанти: Алуминиева сплав 3.00×16” отпред, 4.50×14” отзад
Гуми: 110/70-16 отпред, 140/70-14 отзад.
Спирачки
Отпред: един диск  Ø 300 мм с 2-бутален апарат с двуканална ABS система.
Отзад: един диск Ø 240 мм с 2-бутален апарат с двуканална ABS система
Окачване
Предно: хидравлична телескопична вилка Ø 37 мм с 110 мм ход.
Отзад: два хидравлични регулируеми амортисьора.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.