MotoGP: KTM обяви пилотите си за 2021 г. – Биндер, Оливейра, Петручи и Лекуона

KTM обяви пилотите в заводския и сателитния тим за 2021 г. Официални титулярни пилоти стават Брад Биндер и Мигел Оливейра. Те ще карат за Red Bull KTM Factory Racing. Дамата се събраха отново. Пилотът от Южна Африка и португалецът са бивши съотборници в Moto3 и Moto2. Сега продължават партньорството и във висшия клас.
Междувременно,  KTM удължава своята атака в MotoGP. Това става, както се и очакваше, с привличането за пилот на опитния и бърз Данило Петручи. Той ще партнира на Икер Лекуона в Red Bull KTM Tech3 през 2021 г.

Четиримата ще карат заводски машини KTM RC16. Австрийците правят еднакви мотоциклети за заводския и за сателитния тим.

Мигел Оливейра влиза в заводския тим в третия си сезон в MotoGP. Той е общо шести с КТМ. 25-годишният португалец има два сезона с Red Bull KTM Tech3. През  2019 г. той пропусна доста заради проблем с рамото. Тази година пък се появи вирусът COVID-19. Оливейра има 9 т. и бе на 8-о място в Австрия като новак през 2019 г.
Биндер е на 24 години и тази година трябва да направи дебют в MotoGP. Той има нов договор, който започва от този сезон – 2020. Биндер ще кара за заводския Red Bull KTM Factory Racing и през 2021 г. Южноафриканецът е в семейството на Red Bull KTM от 2015 т. Той стана третия световен шампион на компанията в Moto3  през 2016 г. Биндер има 15 победи с КТМ.

Двамата пилоти са спечелили  Гран при в Moto3 и Moto2 за KTM. Идват от структурата на компанията, наречена KTM GP Academy.

Това е система за развитие и подкрепа на талантливи пилоти, които карат в сериите Red Bull MotoGP Rookies Cup. Това е категория на световен шампионат, подкрепяна от ФИМ.
Биндер и Оливейра са запознати с методите на работа, като преди това са били съотборници в отбора Red Bull KTM Ajo в Moto3 през 2015 г. След това пък в Moto2 през 2017 и 2018 г. Те са се били заедно на подиума на Гран При шест пъти. Това е три пъти поред в края на шампионата за 2017 г. в Moto2.
Red Bull KTM Tech3 ще разчита през 2021 г. на знанията и опита на Данило Петручи. Той има 9 сезона в MotoGP, като последните години е пилот на Ducati Team. 29-годишният пилот ще бъде вторият италианец, който ще кара за френския тим в MotoGP през този век. Той има 9 подиума досега в класа. Карал е три различни мотора от влизането си в Гран При през 2012 г.

Решителността на Петручи, съчетана с неговия опит и работна етика, ще направи подходящ тандем със съотборника си Икер Лекуона.

20-годишният испанец чака да започне първия си сезон в MotoGP. Наскоро подписа договор за пилот Red Bull KTM Tech3 и през 2021 г.
От KTM изказаха благодарност на Пол Еспаргаро. 2020 г. ще бъде четвъртата му година в тима от Матигхофен. С него КТМ постигна доста успехи в MotoGP. Сега, от 2021 г. нататък пътищата им се раделят.
Световният шампионат в MotoGP през 2020 г. ще започне с две състезания Гран при на Испания и на Андалусия на пистата Херес. Двете дати са 19 и 26 юли.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.