Мотокрос: Над 100 състезатели се събират в Крушевац за старта от BMU

Първия старт от новия сезон 2020 за пилотите в BMU eвропейски шампионат по мотокрос е в Сърбия. Както вече писахме, надпреварата е на трасето в Глобаре, до Крушевац. Заявки са подали  над 100 състезатели от България, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Гърция и вероятно Румъния. Нашите пилоти са повече от половината –  53-ма във всички класове.

При най-малките в МХ 65 двама наши състезатели са сред големите фаворити за крайната победа .Шампионът от миналия сезон Венцислав Тошев ( Мотоспорт Варна) и Дани Цанков (М6 Ямаха рейсинг). Те ще започнат битката за точки още в Сърбия. Определено предстоят два много интересни и оспорвани маншове в неделния ден в клас 65 куб.см.

В МХ 85 защита на титлата си от 2019 г. започва Христиан Георгиев (Мотоспорт Варна). Живко Иванов (Елхово Рейсинг) и Станислав Гошев (МСК Дамасцена Алба ) също са потвърдили своето участие.

Те ще карат за призово класиране. Не трябва да бъде подценяван и нашия шампион от предния сезон в МХ 65 Мирослав Димитров (KIPPEN MX рейсинг тим). Той ще дебютира при по-големите на трасето в Глобаре.

Големият ни шампион от последните години Майкъл Иванов (Пловдив мотор спорт) ще видим в МХ1. Заедно с него са още трима наши пилоти. Стефан Нейчев (Еърмакс рейсинг), Калоян Илиев (МСК Севлиево) и Любомир Васев ( KIPPEN MX рейсинг тим) са достатъчни, за да направят битката за подиума повече от интригуваща. Пък и неясна до самия финал.

12 наши състезатели ще има в МХ 2.

Имена като Алекс Димитров (Мотоспорт Варна), Николай Малинов (KIPPEN MX рейсинг тим), Димитър Грозданов (МХ Тим Симитли), Виктор Нейчев (Eър макс рейсинг) и Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна) ще оформят българската група. Всички фаворити за качване на стълбичката за награждаване след двата манша.

В клас МХ заявките от български ездачи  са 15. Григор Царев (JRC Моторспорт) и Юлиян Райчев (Панчо рейсинг тим) можем да определим като пилоти, които са с възможности и потенциал за краен успех. Нищо чудно да станем свидетели и на някои приятни изненади от другите българи в този клас.

Новият клас този сезон е МХ Senior (пилоти над 45 годишна възраст). В него ще карат 11 наши сънародници. Сред тях са Атанас Петров ( АИТ Рейсинг тим), Янко Зоков (АИТ Рейсинг тим), Станко Боянов (НСА Моторспорт) и Васил Стоянов (KIPPEN MX рейсинг тим).

В съботния ден по програма ще бъдат свободните тренировки и квалификациите за място, а в неделя са състезателните маншове.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.