БФ по мотоциклетизъм награди шампиони и призьори за 2018 БФ по мотоциклетизъм награди шампиони и призьори за 2018

В традиционно празничната обстановка в парк хотел „Москва“, вчера отново се събраха най-добрите състезатели по мотоциклетизъм на България и на Балканите, за да получат своите награди от шампионатите през 2018 г. Присъстваха също шампиони, призьори, гости и представители на балканските федерации на Румъния, Гърция, Сърбия, Турция, Северна  Македония. Бе прочетен специален поздравителен адрес от д-р Волфганг Сръб – президентът на ФИМ за Европа. Той не можа да присъства на мотоциклетната гала по здравословни причини.

Специални купи и награди получиха всички призьори в отделните дисциплини по  мотокрос, ендуро, супермото и писта. Това бе както за националните шампионати, така за балканските и европейските серии. За тях вече сме писали. След всяка отборна титла в отделните дисциплини, бе свирен химна на страната шампион.

Най-много на наградите се радваха децата, които участват в малките класове – 65 и 85 куб. см на шампионатите по мотокрос и супермото. Двамата най-добри наши пистови състезатели – Мартин Чой и Ангел Караньотов получиха специален приз за феърплей. Отличие взе и най-верния фен на мотоциклетизма – Санчо, който е на всяко състезание. Награди получиха и медии, отразявали през миналата година шампионатите по мотоциклетизъм, като сред тях бе и списание Moto Club.

Председателят на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов също отчете юбилей – 25 години откакто оглавява федерацията. Затова той връчи специални плакети на своите най-близки сътрудници от федерацията, които са на трасета в дъжд и пек, които неуморно се трудят по време на мотоциклетните състезания за нормалното им организиране и протичане. Богдан благодари на всички че са го изтърпели и все още го търпят. От друга страна Румен Петков – председател на Гран При на България награди Богдан Николов с ценна сбирка, свързана с легендарното състезание ТТ на остров Ман.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *