Кинтанила поведе в Дакар след успех в 6-ата отсечка

Пабло Кинтанила с Хускварна поведе в рали Дакар при мотоциклетистите след 6-ата отсечка в надпреварата от Арекипа до Сан Хуан, която за моторите и ATV-ата беше с дължина 336 км. Чилиецът води оспорвана битка с Кевин Бенавидес (Хонда) в етапа, като в крайна сметка го спечели с 1:52 мин. В началото поведе Кевин, но след това Кинтанила го задмина.
Досегашният лидер в общото подреждане Рики Брабек с Хонда остана 5-и в етапа (на 7 минути и половина от водача). Той вече е на 4:38 мин зад Кинтанила. Пред него в пробега днес завършиха Матиас Валкнер и Тоби Прайс и двамата с КТМ. Двамата са съответно 5-и и 3-и в общото класиране, като между тях е Бенавидес (на снимката долу). Петимата са събрани в едва 10 мин.

Шампионът Сам Съндърланд с КТМ, който досега заемаше 2-ото място, имаше труден етап и загуби над 20 мин.

Така той се свлече на 7-о място на 21 мин от водача, но както и 6-ия Адриан ван Беверен с Ямаха, запазва шансове за атака на първото място в оставащите 4 етапа.
При автомобилите Себастиен Льоб с Пежо 3008 DKR спечели втора поредна етапна победа на рали Дакар. Той бе най-бърз в 6-ия етап. В същото време лидерът в генералното класиране Насър Ал-Атия с Тойота Хайлукс увеличи аванс си, след като основният му преследвач Стефан Петерхансел с Мини Бъги имаше проблеми.
Катарецът водеше през по-голямата част от етапа, като имаше преднина от 2 мин пред Льоб към средата на дистанцията. След това и двамата загубиха време в търсене на правилния път. Французинът обаче се справи по-бързо и финишира на 2 мин и 17 сек пред Насър.
Това изведе Льоб на 2-о място в генералното класиране, на 37:43 мин от водача, след като Петерхансел загуби около 19 мин в етапа и вече е на 3-а позиция на цели 41 мин зад Ал-Атия. Зад него 4-и е Хоан Рома с Мини 4х4 (41:14 мин.) На 5-а позиция излезе Сирил Депре с Мини, но той е на 1 час и 23 мин зад лидера.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.