Успешна операция на Маркес

Д-р Хавиер Мир и неговият екип в сътрудничество с д-р Барера направиха успешна операция на плота на Repsol Honda Марк Маркес. Те извършиха отворена редукция и вътрешна фиксация на титаниева пластина към десния хумерус (дългата кост от рамото към лакътя). Костта бе строшена на две. Радиалният нерв беше недокоснат и нямаше нужда от намеса.
Марк Маркес вече се възстановява от операцията. Ще остане в болница 48 часа. Целта му е да се върне на пистата възможно най-скоро. Очакваната дата ще стане бъде обявена по-късно. Мениджърът на екипа Repsol Honda Алберто Пуч потвърди, че операцията на Марк Маркес е преминала добре.
Той допълни, че Кал Кръчлоу от LCR Honda Castrol също е претърпял успешна операция. Пуч потвърди, че британският пилот се надява, че може да участва още тази седмица в Гран при на Андалусия. Той ще излезе на пистата на тренировките в петък, за да види дали ще има сили да кара.
В същото време Алекс Маркес се подготвя за втория си състезателен уикенд при кралете. Той стана 12-и в първия си старт за сезона, като все още свиква с мотора Honda RC213V. За него това е уникален шанс да се представи още по-добре във втория старт.
Не е ясно кой ще замени Марк Маркес в тима. Но започнаха вече спекулациите, кой ще го смени на трона, кой ще е новият шампион. При всички случаи на Марк ще му е трудно да си запази титлата. За негови заместници се сочат най-вече двама – победителят от първия кръг Фабио Куартараро и Маверик Винялес.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.