Започват продажбите на електрическия Harley-Davidson LiveWire Започват продажбите на електрическия Harley-Davidson LiveWire

Както обещаха от Harley-Davidson, първият електрически мотоциклет на легендарната мрака LiveWire влиза в шоурумовете на дилърите за продажба. С това от легендарната компания разчитат да бъдат сред лидерите на на пазара на електрически мотоциклети.

LiveWire се ускорява от 0 до 100 км/ч. за 3 сек., а 100 до 130 км/ч – за 1,9 сек. Машината има минимални вибрации, не загрява, има минимален шум. Обслужва се лесно. В града може да измине без зареждане до 235 км, а при смесен режим в града и на пътя до 150 км.

Моторът има пълен комплект електронни помощници – Cornering Enhanced Anti-lock Braking System (C-ABS), Cornering Enhanced Traction Control System (C-TCS) и Drag-Torque Slip Control System (DSCS). Дисплеят 4,3 инчов с тъчскрийн. Фарът е светодиоден. Има седем режима на езда. Всички функции на мотоциклета се контролират чрез приложение на смартфона.

Цената на LiveWire е 29 800 долара. Моторът ще се появи при дилърите в САЩ, Канада и някои страни в Европа още тази година. Истинските продажби ще започнат през  2020 и 2021 г.

LiveWire първо ще се предлага от 250 дилъри по целия свят, от които 150 в САЩ. От 2022 г. производителите обещават електрическите машини да продават от всички дилъри. За да се продават електрическите Harley-Davidson LiveWire, дилърът трябва да има минимум един технически специалист специално за този мотор. Компанията организира курсове. Освен това на територията на дилърския център трябва да има колонка бързо зареждане на байкове. Зарядната станция DC Fast Charge (DCFC) може да прави бързо зареждане на батерията до 80% за 40 минути или до 100% за един час.

 

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *