Започва се! Първи са кросистите и ендуристите

Дългото чакане и принудителната почивка за пилотите на две колела свърши! Този уикенд започват шампионатите по мотокрос на BMU в Сърбия и на България по ендуро в  Банско.
След три месеца социална изолация, в БФМ започна последно картотекиране, застраховане и др. за предстоящия сръбски старт. Там е първият кръг от европейския шампионат по мотокрос на 27 и 28 юни. Трудно ще е за се възстановят пилотите. Особено по-младите. Липсата на състезания оказа влияние върху формата и нивото на подготовка на ездачите.
За Сърбия ще заминат между 20 и 25 български състезатели. Всъщност, може би нашите кросисти ще са сред малкото чужденци на трасето. Забраната за пътуване и затворените граници на някои страни ще ограничи стартови списък.

В Сърбия е първия кръг от шампионата на BMU. „Чакащи“ са състезанията по мотокрос в Молдова, Румъния и Гърция.

Нашият шампионат ще стартира на мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево на 11-12 юли. После е вторият кръг на трасето Ридо в Самоков на 25-26 юли.  Първият кръг в Поморие, който трябваше да бъде на 5 юли отпадна,  заради липса на средства.

Докато кросистите дават газ в Сърбия, в Банско не по-малко яко „масура ще навиват“ ендуристите. Там този уикенд – 27 и 28  юни започва националния шампионат. На същите дати в Крешево, Босна трябваше да има кръг от BMU ендуро шампионата. Състезанието обаче бе отменено.
Състезателите в дисциплината ендуро също бяха „принудително в дока“. Все пак много от тях тренираха „вдън гори тилилейски“. Там, в студа и калта, сред дърветата и баирите я няма коварната зараза. Всеки е сам с мотора си…

Сега организатори на състезанието са Мото Дружина Банско. То се нарича  организира състезанието Three mountains hard enduro. Надпреварата на Трите планини – Рила, Пирин и Родопите, ще се бъде от 26 до 28 юни. Тя ще е в класове Мотори Про, Експерт, Сеньор, Стандарт, Жени. В събота от 10 ч. е стартът на първия участник по трасето. В неделя пак от 10 ч. е ендурокроса. Около 15 ч. ще се обявят резултатите и ще бъдат обявени първите победители за новия мотосезон.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.