Yamana прави сефтето в 8 часа на Сузука от 1996 г. насам

За първи път от 19 години, от 1996 г. насам, Yamaha спечели победата в една от най-престижните надпревари за издръжливост – „8-те часа на Сузука“. Успехът донесоха съотборниците в Yamaha Tech3 Брадли Смит, Пол Еспаргаро и японецът Кацуки Накасуга.
Двамата партньори от Tech3 и японският им съотборник Накасуга – заводски тестов пилот, доминираха в състезанието и спечелиха надпреварата с повече от минута пред най-близките им конкуренти. Това бе постигнато въпреки въпреки наказанието „stop and go“ от 30 сек. в средата на състезанието. Последен на машината YZR-R1 по-малко от 30 минути преди финала и достигна до победата. Второто място спечели TSR Honda със звездата от Moto2 Доминик Агеретер, Джош Хук и Кайл Смит, а подиума допълниха всички звезди от екипа на Team Kagayama – Юкио Кагаяма, Рюичи Кайонари и Нориюки Хага, които станаха 3-и.
Състезанието започна зле за тима Nakasuga, тъй като Алекс Лоус направи лощ старт и изостана назад в колоната в първия час, преди да предаде машината на своите съотборници. Следп първите стопове Кейси Стоунър излезе на пистата с неговата Honda и беше в разгара на борбата за челна позиция, но му блокира газта и той катастрофира, като счепи лопатката на рамото и има фрактура на пищяла (тибията) при завръщанто си на пистата.
По време на финалната част на състезанието, на пистата излизаха коли за сигурност, като последната се прибра 8 минути преди края. Въпреки че имаше комфортна преднината, Смит краше агресивно и успя да се справи с трафика, за да донесе победата на Yamaha.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.