WSS – Двоен триумф на Yamaha

За Скаса това е втора поредна победа в шампионата след тази на Филип Айлънд в Австралия. На 0,270 сек. след него финишира неговия съотборник Час Дейвис. Основните конкуренти са двамата пилоти на Yamaha – Сам Лоус и Джеймс Елисън отпаднаха. Скаса потегли от първа позиция в състезанието (втора за сезона) и водеше от старта до финала, въпреки че в края на надпреварата Дейвис се опита да го атакува, особено в последния тур на Редгейт. Това е първи двоен успех на Yamaha в Суперспорт от Мизано 2007 г. Трети на подиума стъпи Джино Рей Step Racing Honda, но изоставането му бе над 20 сек. от Скаса. След Джино бе Робин Хармс (Harms Benjan Racing Honda), а пети- Брук Паркс Kawasaki Motocard.com.
Голямото предизвикателство към двамата лидери бе Сам Лоус от Parkalgar Honda, който направи лош старт, но с бясно темпо навакса и подгони лидерите. Той обаче бе принуден да спре заради повреда в неговата Honda CBR600RR. Той бе наследен от Елисън, който също получи проблем в своя мотоциклет от екипа на Bogdanka в края на състезанието и по-точно – една обиколка преди края.
Джино Рей, който през целия уикенд страдаше от контузения си палец, донесе третото място на Step Racing Honda. Той водеше люта битка през цялото време с Робин Харм, който обаче направи грешка, изпусна завоя Копис и изостана, за да завърши четвърти. Това обаче е най-доброто класиране на Хармс в Суперспорт от три години насам. Той бе пред триото на Kawasaki – Брук Паркс, Дейвид Салом и Масимо Роколи, които със своите машини ZX-6R положиха немалко усилия да поддържат темпото на мотоциклетите Yamaha и Honda. Флориан Марино от тима Ten Kate Honda стана осми, Виторио Януцо от Lorenzini Kawasaki бе след него, а Александър Лундт оформи топ 10.
Другите в зоната на точките бяха съответно: Мигел Прая, Роберто Тамбурини, Ондржей Йезек, Балаш Немет и Марко Йерман, който донесе единствената точка на Triumph.

Класирането

1. Лука Скаса (Ит) ParkinGO Yamaha YZF-R6 21 обиколки
2. Час Дейвис (Вбр) ParkinGO Yamaha YZF-R6 +0.270
3. Джино Рей (Вбр) Step Racing Honda CBR600RR +20.374
4. Робин Хармс (Дан) Harms Benjan Honda CBR600RR +23.469
5. Брук Паркс (Авл) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +24.872
6. Давид Салом (Исп) Kawasaki Motocard.com ZX-6R +32.001
7. Масимо Роколи (Ит) Lorenzini Kawasaki ZX-6R +42.128
8. Флориан Марино (Фр) Ten Kate Honda CBR600RR +43.826
9. Виторио Янунцио (Ит) Lorenzini Kawasaki ZX-6R +52.936
10. Александър Лунд (Шв) Cresto Guide Honda CBR600RR +55.956

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.