WorldSBK: Баутиста няма спиране, направи ги 11 от 11 WorldSBK: Баутиста няма спиране, направи ги 11 от 11

Алваро Баутиста от екипа на ARUBA.IT Racing – Ducati записа 11-ата си победа от 11 състезания през този сезон в световния шампионат по Супербайк (WSBK). Това е нов абсолютен рекорд в историята на първенството. Баутиста счупи стария от 9 поредни успеха след триумф в първото състезание за уикенда в Холандия на пистата Ассен. А то се проведе едва днес, след като вчера заради сняг надпреварата беше отменена.

Алваро поведе след старта и беше начело в първите няколко обиколки. Изненадващо втори след страхотно потегляне излезе Маркус Рейтенбергер (BMW Motorrad). 3-и беше Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha), а 4-и Джонатан Рей (Kawasaki) след отлично начало от 8-а стартова позиция.

В хода на състезанието Ван дер Марк започна да изостава, като не можеше да се бори с Рей и бе изпреварен. Последният се доближи до Рейтенбергер, който по загуби темпо спрямо лидера Баутиста. Шампионът се справи с Маркус, а Рейтенбергер не беше конкурентен в края и загуби позиции спрямо Ван дер Марк, Алекс Лоус (Pata Yamaha) и Леон Хаслам (Kawasaki). Последните двама проведоха хубава битка за 4-ото място.

Пълни резултати от първото състезание

Във втората надпревара на Баутиста беше по-трудно. Рей изглежда бе решен на всичко да спечели и още в завой 5 беше начело, въпреки че стартира едва 8-и. Алваро се движеше 2-и, като беше поставен под сериозно напрежение от Ван дер Марк. Хаслам бе 4-и. В хода на състезанието обаче Баутиста започна да набира темпо.

И в 6-ата обиколка мина пред Рей с атака на завой 8. От маневрата се възползва и Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati), който излезе 2-и. След няколко обиколки обаче шампионът си върна позицията. В следващата фаза от състезанието най-бърз от всички бе Ван дер Марк, който започна да изпреварва съперниците си наред и 3 обиколки преди края се справи и с Рей. Последният опита да си върне позицията в последната обиколка, но не му достигнаха 18 хилядни.

Пълни резултати от второто състезание

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *