WorldSBK: Първото състезание на Ассен бе отменено заради… сняг WorldSBK: Първото състезание на Ассен бе отменено заради… сняг

Първото състезание в WorldSBK на пистата Ассен в Холандия бе отменено. Причината бе, че на пистата заваля сняг. Така състезанието бе преместено за утре.

Квалификацията на клас World Superport 300 бе на влажна писта. Организаторите забавиха старта на състезанието на Супербайк, поради тежките климатични условия. На пистата се разрази снежна буря. Снегът бе примесен с дъжд и студът бе наистина много сериозен. Организаторите изчакаха времето и температурите да се подобрят.

След закъснението на старта за 15 минути бе направен опит пилотите да се наредят на решетката. Снегът и дъждът обаче заваляха отново и всички бяха принудени да се върнат в бокса. Състезанието бе отлагано два пъти.

От Pirelli предупредиха, че мокрите гуми се нуждаят от минимална работна температура 5 градуса, за да осигурят безопасни условия за състезанието. Въпреки че дъждът, градушката и снегът спряха, пистата щеше да остане мокра и с ниски температури до края на деня. Това накара организаторите да анулират състезанието и останалата част от съботната програма.

Така първото състезание ще бъде утре от 11.00 ч. местно време (12.00 ч българско), а втората надпревара ще бъде както е по график в 14.00 ч. (15.00 ч. българско) време. Отменено е състезанието за Суперпол.

Стартовата решетка и в двата старта ще бъде на базата на днешната квалификация Tissot Superpole. Тя бе спечелена от лидера в класирането Алваро Баутиста (ARUBA.IT Racing – Ducati), който постигна 1:34.740. Втори бе Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha), а  трети Маркус Рейтенбергер  (BMW Motorrad).

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *