WorldSBK: Реа най-бърз на тестовете в Каталуня

Завърши двудневният тест на пилотите от WorldSBK на пистата каталуня край Барселона. Най-бърз след двата дни бе световният Джонатан Реа (Kawasaki Racing). Той постигна най-бърза обиколка с време от 1:40,450.
Парещата жега, високата температура на пистата и хлъзгавата настилка бяха причина за изобилието от катастрофите и червени флагове. Първите 10 не подобриха времената си на сутрешната сесия. Те оставиха Реа да оглави класирането.
Същото стана и на следобедната сесия. Никой не можа да подобри времето на Реа. Така пилотът от Ълстър си тръгва като най-бърз от Монтмело. Той отново има прекрасно усещане на борда на своя ZX-10RR.
Съотборникът му Алекс Лоуес подкрепи усилията на отбора с четвърто време. Той остана на 0,687 сек. Лидерът в шампионата продължи адаптацията си от Yamaha към Kawasaki. Лоус работеше по настройките на задната част и поведението в завоите. Той вече е направил даста по-добро спирането си преди завоите спрямо първия ден.
Втори стана друг британски мотоциклетист. Това бе най-бързият пилот от първия ден Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati). Той остана на 0,156 сек. Новобранецът беше най-бързият в следобедната сесия. Целта му беше да работи върху работата на мотора в горещи условия. Той обаче имаше два технически проблема през целия ден – един сутринта и един следобед.

Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati) работи по шасито. Той беше четвърти днес следобед, но завърши 9-и в общото класиране. В състезателно темпо обаче бе много бърз.

Отборът на BMW Motorrad се представи много силно във втория ден. Том Сайкс завърши на трето място. Световният шампион от 2013 г. беше само един от тримата пилоти, които направиха обиколка за 1:40 след сутрешната сесия. Той направи няколко състезателни симулации. Съотборникът му Юджийн Лаверти също беше точен и завърши в топ шест, но малко над секунда от първия. Нито един от тях не завърши в топ 10 по време на по-горещата следобедна сесия. Двамата работиха в състезателно темпо, нетърпеливи да настроят мотора на новата писта.
Първата Yamaha в класирането бе на пето място. Караше я Торпак Разгатлиоглу (PATA YAMAHAK). Турчинът се върна в челото, въпреки сутрешната си катастрофа на завой 7. Следобед той имаше технически проблеми. Съотборникът му Михаел ван дер Марк също имаше такива, но сутринта. Той стана 7-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.