WorldSBK: Реа най-бърз на тестовете в Каталуня WorldSBK: Реа най-бърз на тестовете в Каталуня

Завърши двудневният тест на пилотите от WorldSBK на пистата каталуня край Барселона. Най-бърз след двата дни бе световният Джонатан Реа (Kawasaki Racing). Той постигна най-бърза обиколка с време от 1:40,450.

Парещата жега, високата температура на пистата и хлъзгавата настилка бяха причина за изобилието от катастрофите и червени флагове. Първите 10 не подобриха времената си на сутрешната сесия. Те оставиха Реа да оглави класирането.

Същото стана и на следобедната сесия. Никой не можа да подобри времето на Реа. Така пилотът от Ълстър си тръгва като най-бърз от Монтмело. Той отново има прекрасно усещане на борда на своя ZX-10RR.

Съотборникът му Алекс Лоуес подкрепи усилията на отбора с четвърто време. Той остана на 0,687 сек. Лидерът в шампионата продължи адаптацията си от Yamaha към Kawasaki. Лоус работеше по настройките на задната част и поведението в завоите. Той вече е направил даста по-добро спирането си преди завоите спрямо първия ден.

Втори стана друг британски мотоциклетист. Това бе най-бързият пилот от първия ден Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati). Той остана на 0,156 сек. Новобранецът беше най-бързият в следобедната сесия. Целта му беше да работи върху работата на мотора в горещи условия. Той обаче имаше два технически проблема през целия ден – един сутринта и един следобед.

Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati) работи по шасито. Той беше четвърти днес следобед, но завърши 9-и в общото класиране. В състезателно темпо обаче бе много бърз.

Отборът на BMW Motorrad се представи много силно във втория ден. Том Сайкс завърши на трето място. Световният шампион от 2013 г. беше само един от тримата пилоти, които направиха обиколка за 1:40 след сутрешната сесия. Той направи няколко състезателни симулации. Съотборникът му Юджийн Лаверти също беше точен и завърши в топ шест, но малко над секунда от първия. Нито един от тях не завърши в топ 10 по време на по-горещата следобедна сесия. Двамата работиха в състезателно темпо, нетърпеливи да настроят мотора на новата писта.

Първата Yamaha в класирането бе на пето място. Караше я Торпак Разгатлиоглу (PATA YAMAHAK). Турчинът се върна в челото, въпреки сутрешната си катастрофа на завой 7. Следобед той имаше технически проблеми. Съотборникът му Михаел ван дер Марк също имаше такива, но сутринта. Той стана 7-и.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0