WorldSBK: Разгатлиоглу става заводски пилот на Yamaha

Новият победител в WorldSBK Торпак Разгатлиоглу пред 2020 г. става партньор на Михаел ван дер Марк в заводския тим Pata Yamaha.
Турската сензация за 2019 г. Торпак Разгатлиоглу  напуска в края на сезона Turkish Puccetti Racing и отива в заводския Pata Yamaha. За него това е ново предизвикателство с нов производител. 22-годишният турски пилот постигна редица успехи през тази година и през 2020 г. ще замени Алекс Лоус. Така той ще партнира за холандеца Михаел ван дер Марк, който влиза в 4-ия си сезон в този отбор.

Разгатлиоглу има кратка, но отличаваща се кариера в WorldSBK.

Той стана национален герой в Турция и е по-бърз наследник на петкратния шампион на WorldSSP Кенан Софуоглу. След като беше шампион в вече несъществуващото европейско първенство на Superstock 600 през 2015 г., той завърши премина във Superstock 1000 за следващите два сезона, където завърши 5-ти през 2016 г. и 2-ри през 2017 г. Само 8 т. не му достигнаха да спечели титлата.
Той много бързо се приспособи към машините за 1000 куб. см. Топрак дойде в WorldSBK през 2018 г., бързо си изгради име. Като новак той за първи път стъпи на подиума в Донингтън Парк в битка с Джонатан Реа. После имаше още един подиум в Аржентина в Сан Хуан, като стана 9-и.
През 2019 г. той постигна още по-големи успехи. Подиумите на 22-годишния пилот от Алания станаха нещо редовно, преди да спечели първата си победав Маникур. Така Разгатлиоглу заяви, че е сила на пистата, с която трябва да се съобразява в бъдеще всички пилоти в WorldSBK. В Yamaha много разчитат на напористия турчин.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.