WorldSBK: Разгатлиоглу е първият победител, бие Лоус със 7 хилядни

Топрак Разгатлиоглу (Pata Yamaha)е първият победител в WorldSBK за сезон 2020. Той спечели надпреварата на пистата Филип Айлънд в Австралия. Разликата му с втория – Алекс Лоус (Kawasaki Racing) бе само 7 хилядни. Това е една от най-малките в историята на WorldSBK. Точно 0,137 сек. разделиха първите четирима пилоти в първото лудо състезание за сезона.
На старта от първа позиция тръгна Том Сайкс (BMW Motorrad), но загуби лидерството от шампиона Джонатан Реа (Kawasaki Racing). Двамата бяха заедно на пистата. Сайкс остана на трасето и продължи. Реа мина приз чакъла и се върна 18-и, но след 5 обиколки падна на 8-ия завой.
На втория тур Скот Рединг (ARUBA.IT Racing – Ducati) изпревари Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha) на завой 1 и стана 2-и. Сайкс задържа преднината си през първата половина на дистанцията.
Ван дер Марк бе след Рединг. Малко след това победителят в състезанието Разгатлиоглу изпревари Сайкс на завой 4. Така Сайкс падна от първо на 4-о място само за четири завоя. На 12-ата обиколка стана 6-и, след като Алекс Лоус и Леон Хаслам (Team HRC) го изпревариха.

Лидерството на Реддинг продължи само три обиколки. На 14-ата обиколка го изпревариха Разгатлиоглу и Ван дер Марк.

Разгатлиоглу водеше  четири обиколки, но  разменяше позиции със съотборника си ван дер Марк. Разликата бе само в няколко десети. Разгатлиоглу, Рединг и Лоус поддържаха темпото на ван дер Марк в последната част. Четиримата се откъснаха от Сайкс и Хаслам. Влязоха в спор за победата в първото състезание за сезона.

Разгатлиоглу спечели победата с 0,007 сек. пред Лоус. Трети стана Рединг. Тримата бяха разделени само от 0,041 сек.

Ван дер Марк бе на една десета – 4-и. Това беше вторият най-близък подиум в историята на WorldSBK. Лоуес беше трети, който влезе в последния завой. Той се възползва от Ван дер Марк, като леко се отклони. Дори изглеждаше, че ще изпревари Разгатлиоглу. Моторът на Топрак леко се разклати на излизане от последния завой. Той и Лоуес пресякоха почти едновременно финала, а Реддинг и Ван дер Марк бяха зад тях.
Хаслам стана 5-и, следван от съотборника си от Honda Алваро Баутиста. Испанецът стартира 15-и, но стана 6-и. Баутиста катастрофира на Суперпол сесията и нямаше възможност да направи обиколка с квалификационна гума. Баутиста бе само на половин секунда след Хаслам.
Лорис Баз (Ken Tate Racing Yamaha) бе най-бързият независим пилот. Той стана 7-и – на позицията, на която стартира. Съотборникът на Рединг в Ducati – Чаз Дейвис стана 8-и. той успя да изпревари Сайкс – 9-и. Италианецът Михаел Рубен Риналди (Team GOELEVEN) финишира само на 0.012 сек. след Сайкс – 10-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.