WorldSBK: Променени са и датите за старта на Ассен

ФИМ и Dorna отново промениха календара на сериите WorldSBK за 2020 г. Причината е промяната на състезанието на Катедралата на мотоспорта в Ассен.
Кръгът в Нидерландия трябваше да се състои от 17 до 19 април. Заради пандемията от коронавирус, състезанието се премества на 21 – 23 август.

Това е поредната промяна, след като бяха изместени стартовете в Испания на Херес и във Франция на Маникур.

В Катар трябваше да бъде вторият кръг през март. Той обаче отпадна. Все още обаче не е сигурно дали отново няма да влезе в календара. В момента има ремонт на пистата.
Към днешна дата – 24 март се предвижда вторият кръг от сезона на WorldSBK да бъде в Имола на 8-10 май. След него ще е стартът на Арагон на 22-24 май и след това в Мизано на 12-14 юни.
Това обаче може да не е последната промяна на календара. Заради пандемията на коронавируса и блокираната Европа, тези дати не са окончателни. Те могат да бъдат променени в следващите дни и седмици. Правителствата по света и на Стария континент продължават да наблюдават ситуацията и предприемат действия, където е необходимо. С тях се опитват да забавят разпространението на COVID-19.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.