Triumph представи новата гама туристически ендуро Tiger 900 за 2020 г. Triumph представи новата гама туристически ендуро Tiger 900 за 2020 г.

Triumph  официално представи обновената гама на туристическите ендуро машини Tiger 900 за 2020 г. Новите мотоциклети ще бъдат в четири версии – GT, GT Pro, Rally и Rally Pro. Те са различни по външност. Но пък ще имат една и съща спирачна система с предни дискове от 320 мм и апарати Brembo Stylema.

Най-важната промяна на Triumph Tiger 900 за 2020 г. е увеличението на обема на 3-цилиндровия редови двигател.

Той вече е с обем 888 куб.  см. Това дава допълнителна мощност от 95,2 к.с. при 8750 об/мин и въртящ момент от 87 Нм при 7250 об/мин. Сега той е достъпен със 750 оборота по рано.

Това е добре както при всекидневно каране, така и при офроуд. На предишната версия Tiger не му достигаше мощност при ниски и средни обороти.

Всички версии на Triumph Tiger 900 – GT Pro, Rally и Rally Pro, ще имат пакет с електроника с ABS в завои, а GT ще бъде с обикновена система.

Моторът има най-обикновено окачване. То е с 45 мм обърната предна вилка Marzocchi с ход 180 мм. Тя обаче не се регулира. Задният моноамортисьор с ход 170 мм може да се регулира. Версията GT Pro е със същите компоненти, но електронно регулирани.
Rally Pro има 45 мм вилка Showa с ход 240 мм и моноамортисьор Showa с ход 230 мм. Предното и задно окачване на Tiger 900 Rally Pro ще има всички регулировки. Те обаче са механични.

Премахнати са означенията от предишното поколение XC, XR, XCA и XRT. Сега версията GT е с лети джанти 19″ и 17″, Rally е със спици, а Rally Pro с колела със спици 21″ и 17″.

Инженерите са намалили малко и теглото. Triumph Tiger 900, който е по нормите Евро 5 и с катализатор, е с 6 до 8 кг по-малко. Това зависи от оборудването. Сухото тегло е от 192 до 194 кг.  Обикновеният Tiger 900 е 192 кг, Tiger 900GT – 194 кг, Tiger 900 Rally – 192 кг.

Tiger 900 е с по-агресивна външност, но вече е типичен представител на класа си. Рамата е стоманена, а подрамата  от алуминий. Мотоциклетът е с нов 20-литров резервоар.  Разходът е 4.3 л на 100 км.

Triumph Tiger 900 2020 ще се появи при дилърите през пролетта на 2020 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020   От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.        На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.        Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0