Triumph представи Bonneville Bobber

Броени дни преди началото на мотоциклетното изложение EICMA в Милано, Triumph представи новият Bonneville Bobber. Това стана в Лондон, където машината бе възседната от легендата в Супербайка Карл Фогърти. Естествено новото попълнение към моделната линия на Triumph ще видим и в Милано, но премиерата в Лондон бе направена, защото Велинобритания е основният пазар на марката в Европа.
Новият класически Bonneville Bobber носи духа на 40-те години на миналия век, но е оборудван с технологиите на съвременния мотоциклет. Едноместният бобър има седалка с индивидуално окачване, която може да се регулира. Моторът има огледала, монтирани в двата края на кормилото и класически колела със спици. Бобъра на сегашния T120 Bonnevile се задвжва от двуцилиндров 1200-кубиков двигател с течно охлаждане и с мощност 76 к.с. при 6100 об/мин и въртящ момент 106 Нм при 4000 об/мин. Разходът на гориво според производителя е 4.1 л на 100 км.
На фона на ретро визията, байкът е с доста съвременни електронни системи. Управлението на дроселовите клапи и подаването на газ става с ride-by-wire система. Ездачът може да избира между два режима на каране за суха и мокра настилка. Освен това Triumph Bobber разполага с тракшън контрол, който може да бъде изключен, ABS и имобилайзер вграден в стартерния ключ. Екстри са ръкохватки с отопление, круиз контрол и още над 150 аксесоара, сред които високо кормило и различни седалки.