Триал: Адам Рага побеждава във втория ден на Isola 2000

Адам Рага от заводския тим на TRRS  спечели второто състезание от световния шампионат по триал на ФИМ. Испанецът триумфира в изключително тежкото второ състезание Isola 2000. Тази година състезанията от първенството на планетата са по два старта на всяко място.
В първия старт за годината първи стана пилотът на Repsol Honda Тони Боу. Във втората надпревара по доста промененото трасе, с най-малко грешки бе Рага. Това е първа загуба на многократния световен шампион Боу от Чехия през 2017 г., когато бе втори.
Второто изпитание включваше някои модифицирани секции. Рага финишира първи с 33 наказателни точки, като в първата обиколка те бяха 19, във втората 10 и в третата само 3. Една точка той взе и за по-бързо преодоляване на дистанцията.  Втори, с 40 т. бе Хайме Бусто с Vertigo. Само с една повече – 41, трети стана Боу.  Той страдаше по цялата дистанция от болки в гърба. Те пък причиняваха спазми и изтръпване в дясната му ръка.
Пилотът на Repsol Honda се бори усилено в 3-те обиколки във Франция. Боу завърши трети и лидер в световното първенство по триал.
Следващата спирка за световното първенство TrialGP ще бъде в Побладура де лас Регерас в Испания, на 12 и 13 септември с поредното двудневно изпитание.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.