Тони Боу спечели пета победа за X-Trial сезона в Билбао

Пилотът на Repsol Honda Тони Боу постигна пета поредна победа в световното първенство на ФИМ X-Trial. Той спечели надпреварата в Билбао, където бе 5-ия кръг от шампионата. С този успех Боу отново увеличи преднината си в сериите.
За втори път Билбао е домакин на състезание от световния X-Trial шампионат. Публиката в изложбения център в Билбао бе свидетел на доста интересно състезание. Тони Боу направи колеблив старт, в който отбеляза 8 наказателни точки, с 4 повече от своя стар съперник Адам Рага (TRRS Factory Team). Въпреки това, Боу успешно се класира за втората фаза.

Пилотът на екипа на Repsol Honda направи втория кръг с по-добра точност.

Той взе 12 точки в 5-те зони с високо техническо ниво. С този резултат стана най-добрият от своята група. Така Боу отиде на финала, където отново срещна Адам Рага. Страхотен финал, който беше много оспорван. Двамата бяха много близо един до друг, но Тони Боу спечели победата. Той беше по-прецизен в много от взискателните елементи.
Ездачът на Montesa Cota 4RT завърши с 9 наказателни точки срещу 12-те на Рага. Трети стана французинът Беноа Бинкас  от екипа на Beta Factory Racing. С този триумф мотоциклетистът на Repsol Honda е лидер в шампионата с преднина от 35 т.
За шестия старт от световното първенство на X-Trial, Боу ще има възможността да спечели нова световна титла. Това може да стане след месец, на 21 март във Винер Нойщад, в Австрия.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.