Тони Боу с 4 от 4 в световния X-Trial шампионат

Тони Боу спечели и четвъртия кръг от световния шампионат по X-Trial за 2020 г. Така успехите на световния шампион станаха общо 4 от 4 старта досега. Испанецът триумфира в Палау Сент Жорди в Барселона. Освен 4-ата му поредна титла, това е и 13-ата му в зала в Барселона.
Пилотът на Repsol Honda потърси реванш, след като не успя да вземе победата в миналогодишното състезание в Палау Сент Жорди. Сега Боу постигна превъзходна победа в един от най-зрелищните финали до момента.

Екшънът на вечерта започна с предварителния квалификационен кръг, като състезателите се справиха общо с шест секции.

Боу набра общо 9 наказателни оценки, с две повече от съперника си Адам Рага от екипа на TRRS Factory Team. Победителите във всеки от квалификационните кръгове, преминаваха в следващия кръг.
В Repsol Honda смени моторите и всичко изглеждаше видимо по-спокойно. Боу отиде на Големия финал, като натрупа само шест наказателни точки по трасето.

На финала шампионът на Repsol Honda, окуражен от зрителите на Барселона, доказа, че той несъмнено е в най-страхотната форма в дисциплината на закрито.

Боу преодоля най-трудния си противник Адам Рага в последната секция Montesa на състезанието в зала в Барселона. Трети стана Хорхе Касалес с Gas Gas. След него 4-и остана французинът Беноа Бинкас с Beta.
Така Боу си осигури победа № 13 пред препълнената Палау Сент Жорди. Това бе и 66-та му победа на световното първенство на X-Trial. Резултатът увеличи преднината на Repsol Honda в общото класиране.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.