Suzuki атакува с четири хибридни модела Suzuki атакува с четири хибридни модела

В края на 2019 година официалният вносител на Suzuki за България – МИРКАТ ООД, обяви плана на японския производител да интегрира хибридна задвижваща система. Тя е за всички модели от автомобилната гама. Изключение прави класическия офроудър JIMNY, за който подобно решение би било странно.

Няколко месеца по-късно хибридната атака е факт. У нас стартират продажбите на хибридните модификации на легендарните SUV модели – VITARA (48V) и S-CROSS (48V). Друг модел е спортния флагман на марката – SWIFT SPORT (48V). Познатият ултра-компактен хибриден SUV модел – IGNIS (12V), пък бе лансиран с обновена визия.

Обявеното извънредно положение в страната не попречи на представителството на Suzuki  да отвори за поръчки новите си хибридни модели и да щурмува все по-нарастващата конкуренция.

Хибридите на Suzuki  попадат в т.нар. група „умерени” (mild hybrids). Те работят на принципа на възстановяване на спирачната енергия, за да се зарежди литиево-йонната батерия при спиране. Тя се използва от интегриран стартер-генератор с цел моментално подпомагане на бензиновия двигател.

Комбинацията от двете осигурява по-икономично и плавно задвижване. Също и максимална ефективност, без ограничения на пробега и специална поддръжка на хибридната система. С тази технология на водача няма да се налага да променяне стила на шофиране.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *