Suzuki атакува с четири хибридни модела

В края на 2019 година официалният вносител на Suzuki за България – МИРКАТ ООД, обяви плана на японския производител да интегрира хибридна задвижваща система. Тя е за всички модели от автомобилната гама. Изключение прави класическия офроудър JIMNY, за който подобно решение би било странно.
Няколко месеца по-късно хибридната атака е факт. У нас стартират продажбите на хибридните модификации на легендарните SUV модели – VITARA (48V) и S-CROSS (48V). Друг модел е спортния флагман на марката – SWIFT SPORT (48V). Познатият ултра-компактен хибриден SUV модел – IGNIS (12V), пък бе лансиран с обновена визия.

Обявеното извънредно положение в страната не попречи на представителството на Suzuki  да отвори за поръчки новите си хибридни модели и да щурмува все по-нарастващата конкуренция.

Хибридите на Suzuki  попадат в т.нар. група „умерени” (mild hybrids). Те работят на принципа на възстановяване на спирачната енергия, за да се зарежди литиево-йонната батерия при спиране. Тя се използва от интегриран стартер-генератор с цел моментално подпомагане на бензиновия двигател.
Комбинацията от двете осигурява по-икономично и плавно задвижване. Също и максимална ефективност, без ограничения на пробега и специална поддръжка на хибридната система. С тази технология на водача няма да се налага да променяне стила на шофиране.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.