Стягат 22 машини Honda за шампионата Shell Advance Asia Talent Cup

Подобен ангажимент нашата компания е поела и с азиатския шампионат Shell Advance Asia Talent Cup. Техническата обезпеченост, или осигуряването на мотоциклетите е от Honda. В момента завършва подготовката на 22 байка Honda NSF250R, с които ще се състезават участниците в азиатското първенство. Преди началото на първенството е планиран официален тест, който ще бъде на пистата Моторрад Арагон в Испания от 17 до 20 февруари.
Shell Advance Asia Talent Cup е съвършено нова серия, която ще бъде съпътстваща в някои кръгове от шампионата MotoGP, като първите стартове ще бъдат от тази година, а целта е да се откриват млади таланти в пистовия мотоциклетизъм от азиатския регион. Шеф на проекта е известният бивш пилот Алберто Пуч, който е откривател на много испански таланти, включително и на Дани Педроса. Пуч обяснява: „Сега сме в период на максимална активност. Получихме мотоциклетите в края на миналата година и сега сглобяваме новите компоненти. Важното е цялата подготовка да бъде направена точно и коректно преди първите тестове на Арагон. След отав ще имаме достатъчно време да поправим машините, ако някои пострадат, както и да направим малки промени, за да са готови са първия старт в Катар на 23 март. За Арагон имаме няколко цели. Първата е да видим как всичко работи от техническа гледна точка. Второто са пилотите, които 4 дни ще карат на пистата в Арагон. За много от тях това ще бъде първият път, когато сядат на истински състезателен мотоциклет, тъй като много от тях идват от скутерите или стрийт байковете. Те трябва да почувстват мотоциклета, да разберат как трябва да се кара, да усетят как се държат сликовете на пистата и др.“
Първият в историята шампионат за млади таланти в Азия ще се състои от 8 старта за 2014 г. Състезанията ще бъдат в пет страни – Катар, Индонезия, Китай, Малайзия и Япония.
 


One thought on “Стягат 22 машини Honda за шампионата Shell Advance Asia Talent Cup

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.