Странното возило на Honda


Таканобу Ито – СЕО на Honda го нарече електрически моноцикъл. С него една дама се въртеше по подиума на щанда на Honda по време на автомобилното изложение в Женева близо час, за да позира пред фотографите и да покаже маневреността на возилото. 
Това необичайно превозно устройство на Honda направи дебют по време на моторшоуто в Токио миналата есен. Сега бе неговата европейска премиера. Унициклетът U3-X позволява лесно придвижване по улиците благодарение на електромотор, захранван от литиево-йонна батерия. Транспортното средство е подобно на цифрата осем, има едно колело и седалка. Системата е наречена Honda Omni Traction Drive System. U3-X се управлява чрез промяна на центъра на тежестта на една или друга страна и се движи във всички посоки. Височината на устройството е само 65 см, а теглото – 10 кг. С едно зареждане на акумулатора U3-X може да се движи в продължение на един час, а скоростта му е почти като на пешеходец – 6 км/ч. При Honda U3-X, регулирането на скоростта, както и посоката на движение се извършва на базата на наклона на човешкото тяло. Уникалната система за баланс гарантира стабилно движение на едноколесното превозно средство, а височината на U3-X гарантира лесна комуникация и „сливане“ с пейзажа на градската обстановка, което означава, че не пречи на пешеходците.
Уникалната система HOT Drive е вградена в единственото колело на U3-X. То е съставено от множество малки гумени ролки, които са и основните „виновници“ за гладкото движение настрани. Интересното е, че две такива возла могат да се съберат във вратите на представената в Женева концепция за градски автомобил EV-N.

още снимки: http://motoclub.bg/pictures/index/page:2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.