Станислав Петров е първият стънт шампион


Над 5000 зрители видяха първото стънт състезание у нас на специално изградената площадка в Пловдивския панаир. В надпреварата участваха 12 състезатели от страната, които за първи път усетиха тръпката на атрактивните си изпълнения пред публика. Наистина, нашите състезатели са още в началото на това изкуство, но атрактивни изпълнения не липсваха. Затова всеки един участник получи флагче и грамота от главния мотор на събитието Ангел Ермов. Те са първите, които вече проправиха път на стънта. Золтан Агиол, към чието майсторство трябва да се стремят нашите момчета отново показа своето невероятно акробатично шоу с мотоциклета, чиито възможности е овладял да съвършенство. Не случайно Золтан беше председател на журито.

Любимец на публиката, а и на журито бе младият Мартин Митов – Мартара от Велико Търново, който получи специалната награда на Панаира, тъй като участва със скутер Malaguti 100 куб. см. Явно кръвта вода не става, тъй като Мартин е син на дин от най-известните мотоциклетисти Григор Митов, известен повече като Гришата.

Оправдана бе искрената радост на първия победител в стънта у нас Станислав Петров Тако, тъй като журито му присъди 67 точки, а само на две след него бе вторият в класирането Христо Алипиев от Любимец/Хасково, който кара за екипа на Хелистром с Honda. Ицо събра 65 точки, но има амбицията още в следващото състезание да стане първи. Трети се класира Станислав Колев от Стара Загора от тима на Екстрийм също с Honda, който събра 59 т.

След това състезание е ясно, че този спорт има бъдеще и българските стънтъри ще се множат.   

Снимки от ден първи

Снимки от ден втори

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.