Симончели става легенда на MotoGP

Преди да загине при тежката катастрофа на Сепанг през 2011 г., той бе един от водещите пилоти във висшия клас. Седмица преди смъртта си на 23 октомври, той стана втори в Гран При на Австралия на пистата Филип Айлънд.
Симончели ще стане 21-ия пилот в списъка на легендите на MotoGP. Симончели се славеше в падока с великолепната си широка усмивка, къдравата си буйна коса и с неповторимия си стил накаране. През 2008 г. той стана световен шампион в клас 250 куб. см, а още с идването си във висшия клас през 2011 г. той успя да спечели два подиума, преди да загине. Церемонията по внасянето на името на Марко Симончели в Залата на славата ще бъде тази година по време на Гран при на Италия на пистата Муджело.
Сега в Залата на славата са пилоти като Джакомо Агостини, Мик Дуън, Джеф Дюк, Уейн Гарднър, Майк Хейлууд, Дайджиро Като, Еди Лоусън, Антон Манг, Анхел Нието, Уейн Рейни,  Фил Рийд, Джим Редман, Кени Робъртс, Ярно Саринен, Кевин Шванц, Бари Шийн, Фреди Спенсър, Джон Съртис, Кейси Стонър и Карло Убиали.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.