Ще се върне ли Лоренсо в Ducati? Ще се върне ли Лоренсо в Ducati?

Пресконференцията преди Гран при на Австрия бе не толкова за състезанието, колкото за друга тема. Тя е дали Хорхе Лоренсо ще направи шоково завръщане от Repsol Honda в Ducati в отбора Pramac Racing?

На пресконференцията беше настоящия пилот на Pramac Racing Джак Милър.

Той тепърва ще финализира детайлите на договора си с тима за следващия сезон. На австралиеца беше поставен въпрос за неговите преговори за договора.

Милър каза: „Мисля, че няма нищо „черно на бяло“. Ако има нещо такова, то аз все още не го знам. Ще видим, когато Хорхе се върне от Малдивите или където и да е сега. Тогава ще знам и аз какво правя. В момента просто се опитвам да правя най-доброто, което мога. Ще продължавам да карам така, както досега за тима. А следващата година и ще видим къде.

Последното, което чух преди този уикенд беше, че решаваме бюджет, с който  аз и Пеко да имаме мотор версия 2020 г. Изобщо не бях чул нищо за Лоренсо преди този уикенд. Но след известна обратна връзка има някаква истина зад слуховете. Както казах, Pramac Racing иска да ме задържи. Проведох разговор с Паоло и той е 100% сигурен, че ще ме задържи. Така че трябва да разберем какво трябва да направим, за да финализираме договора.”

По-късно на австралиеца му беше друг въпрос: „Би ли предпочел да остане с Pramac Racing и Ducati, или да се премести в Honda на фона на засилените слухове за Лоренцо?“

Милър каза: „Много съм щастлив от екипа и бих искал да продължа тази връзка. Това е моята цел номер едно. Със сигурност, ако не успеем да направим това, трябва да потърсим другаде. В момента няма други възможности наистина.”

Марк Маркес, настоящ съотборник на Лоренсо в Repsol Honda на Лоренцо, беше попитан за потенциалното преминаване на Лоренцо в Pramac Racing. Марк отговори: „Това, което знам е, че Хорхе има още една година с Honda. Хорхе е Хорхе. Той не е страхотен пилот, той е шампион! Той е на мотор, спечелил шампионата. Така че трябва да се върне и да покаже потенциала си с мотор на Honda. И с егото си, и с амбицията си, той ще се опита да направи това.

Когато стигнете до проект с HRC, това е защото искате да печелите състезания и да се борите за първенството. При Хорхе е точно така.”Марк Маркес смята, че Хорхе Лоренцо трябва да се докаже в Honda, след като слуховете го свързват с връщане обратно към Ducati.“

Марк Маркес смята, че Хорхе Лоренцо трябва да се докаже в Honda, след като слуховете го свързват с връщане обратно към Ducati.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *