Shell представи новото поколение горива с технологията DYNAXLEX

Shell България представи пред партньори, медии и бизнес клиенти своето най-ново поколение горива, основани на иновативната технология DYNAFLEX технология. Новите горива са резултат от повече от пет години усилена работа и десетки хиляди часове проучвания, проведени от експертите на Shell в центъра по научноизследователска и развойна дейност на компанията.
Третото поколение горива Shell V-Power с DYNAFLEX технология намира своите посланици и в България. На представянето на новите усъвършенствани горива присъстваха три поколения автомобилни и мото спорт състезатели – Владимир Илиев, Димитър Илиев и Ангел Караньотов. Създавайки историята, настоящето и бъдещето на българския авто- и моторен спорт, те са категорични, че използваните от тях горива Shell V-Power са допринесли за тяхното представяне на състезания, както и за добрата форма на двигателите.
Новата DYNAFLEX технология се съдържа в пълната гама горива и вече се предлага във всички бензиностанции Shell в страната. Това е третото поколение горива с добавки, които Shell лансира на българския пазар като резултат на стремежа на компанията да усъвършенства качеството на продуктите, които предлага в световен мащаб.
За качествата на новите горива разказа и направи демонстрация д-р Валерия Лорети, учен от научно-изследователския център на Shell в Хамбург. Та е взела участие в разработката новото гориво и сподели: „През последните няколко години ставаме свидетели на усилията на производителите на автомобили да създават подобрени двигатели с увеличена ефективност. Наша мисия е да създаваме горива, които да могат да работят ефективно в конкурентните условия на модерното шофиране, като с това помагаме на шофьорите да извлекат максимума от своите двигатели.“
Shell_V-Power_-_Dr._Valeria_Loreti
Новата технология DYNAFLEX е и в основата на премиум горивата Shell V-Power, които са създадени за върхово представяне и ефективност на двигателя. Подсилената формула на бензина Shell V-Power съдържа 3 пъти повече почистващи и намаляващи триенето съставки от обикновения бензин и 20% повече почистващи съставки от досегашния Shell V-Power. Това е единственото гориво, съвместно разработено и препоръчано от Ferrari. Технологията DYNAFLEX отговаря на три ключови предизвикателства, които влияят негативно на ефективността и производителността на двигателя – триенето, отлаганията, и чукането в двигателя. При обновеното дизелово гориво Shell V-Power Diesel DYNAFLEX технологията включва нови премахващи отлаганията съставки за чист и ефективен двигател, които помагат да се възстанови неговата мощност и представяне.
„Въвеждането на новото поколение горива с технологията DYNAFLEX представлява съществена стъпка в развитието на горивата, а включването на тази технология в нашите най-усъвършенствани бензинови и дизелови горива Shell V-Power е ключов момент за нас в Shell. Новите горива Shell V-Power с технология DYNAFLEX са създадени да отговарят на последните тенденции в автомобилното производство, но също така са напълно подходящи за по-стари поколения автомобили, като целят да повишат ефективността и представянето на двигателя.“ – сподели Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България ЕАД.
Условията на шофиране по света продължават да стават все по-предизвикателни и поставят повишени изисквания към двигателя, а от друга страна шофьорите очакват увеличена ефективност от техните автомобили и горивото, което използват. Shell отговаря на тези изисквания, като разработва нови горивни технологии с помощта на международен екип от учени.
Shell_vajni_fakti
„Навиците на шофьорите се променят както по отношение на стила на шофиране, така и в изискванията при пътуване. Ето защо постоянно приспособяваме нашите продукти и услугите, които предлагаме в търговските комплекси Shell, към техните очаквания. Наред с разработването на новите горивни технологии Shell има и сериозен фокус върху контрола на качествотото на горивата. Това е непрекъснат процес, който компанията осъществява с помощта на SGS, независима швейцарска компания за сертифициране. Резултатите от проведените тестове са безспорно доказателство за успеха на нашите усилия. Важно е да споменем, че влагането на новата технология във всички наши горива няма да се отрази на цената и горивата ще се продават при досегашните условия.“, заяви Мила Петрова, търговски директор на Shell България.
Shell_V-Power_-_Dvigatel
Горивата Shell V-Power са съвместно създадени и препоръчани от Scuderia Ferrari. Състезателното гориво Shell V-Power, което Scuderia Ferrari използва на пистата съдържа 99% от съставки от същия тип, които са в основата на новите подобрени горива Shell V-Power и съдържат технологията DYNAFLEX. На специален клип, 8 дни след като спечели Гран При на Монако, пилотът на Scuderia Ferrari и световен посланик на марката Shell Себастиан Фетел сподели: „Начинът на представяне на горивото е ключово за моя успех на пистата във Formula 1. Горивото оказва влияние върху всеки един елемент – от това как се движи автомобилът, до времето, за което правя една обиколка. Страхотно е да дадеш на феновете си уникален поглед към невероятната наука и технология, която зарежда горивото за моето Ferrari и настройката, докато се подготвям за състезание. Наградата е да знаеш, че това което ние усещаме на пистата, докато тестваме върховото представяне и ефективност на новото гориво Shell V-Power, е също така валидно и за всеки един шофьор на пътя.“
Нашите посланици за третото поколение горива Shell V-Power с технологията DYNAFLEX също споделиха своите впечатления.
Владимир Илиев каза: „Съвременните горива дадоха своето отражение върху моторните спортове. На времето в гаражни условия смесвахме някакви течности като алхимици, за да направим състезателните си коли по-мощни. Сега просто отиваме до бензиностанцията и зареждаме. В съзнанието ми изниква 2000 година, началото на века, когато Shell за пръв път представи първото гориво Shell V-Power. Това беше една разделителна линия в горивата и ние се възползвахме от това. Използвахме тези горива в състезателната си дейност и това ни донесе много успехи в моторните спортове. Смело мога да твърдя, че всички пилоти, които са карали в нашия клуб, нямат счупен или гръмнал двигател. Това до голяма степен се дължи и на горивото Shell V-Power, което винаги използваме.“
Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион, добави: „Вярвам в качеството на горивата Shell, защото аз също съм преминал през всички еволюции на Shell V-Power и знам, че това е най-доброто за моя автомобил, както докато се състезавах, така и докато шофирам със своето семейство.“
Ангел Караньотов, 4-кратен европейски шампион по супермото и 2-кратен вицешампион в Купата на нациите е от най-младото поколение пилоти. Той показа и новия си пистов мотоциклет Ducati Prnigale R, с който се надява да участва в пистовия шампионат на България. Ангел също каза мнението си: „Аз съм изключително впечатлен от новото гориво Shell V-Power с Dynaflex технология, защото при моторите е по-различно, оборотите са по-високи, скоростта по-голяма и разликата се усеща много бързо. Двигателят на мотора е по-малък и зареждането с качествено гориво е от съществено значение.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.