Shell България дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейките

Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение към тези, които се нуждаят от здравни грижи в момента.

Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.

Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България каза: „Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна. Важно е да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас. Радвам се, че Shell също може да допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките на спешната медицинска помощ“.

Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент.

Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво. Това ще е в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.
Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. Компанията стриктно следва указанията на Националния оперативен щаб и другите компетентни органи. Въвежда и допълнителни превантивни мерки, за да защити в максимална степен здравето и живота на своите служители, клиенти и партньори.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.