Шампионите станаха ясни в Долна Митрополия

Това бе добре дошло за всички пилоти. След 6 от планираните 10 кръга на Източноевропейския шампионат, пилотите  премериха сили първо на гръцката писта Серес, след това Батайница в Сърбия и Долна Митрополия, България… Тези три трасета си разпределиха  кръговете, като в сериите участваха общо 194 състезатели от България, Турция, Сърбия, Македония, Румъния, Словения и Хърватска.
В клас SP Junior 125 сс без загуба Мартин Вугринец (Сърбия) спечели 6 от 6 старта и четири от четири за националния, с което дублира шампионската титла. Таня Иванова стана втора, а Джордже Ракич (Сърбия) бе 3-и в Източна Европа, а Милен Георгиев спечели същото отличие в своята първа година на националния шампионат.
В клас Супер Спорт 600, за втора поредна година доминира сърбинът Ненад Стоянович с Yamaha, който отново спечели българската титла, заедно с тази на Източна Европа. Ненад спечели последните четири състезания и с актив от 123 точки, победи румънеца Йонел Паскота с Yamaha – 121 т., а трети се нареди Бойко Божинов с Yamaha – 83 т. Светлин Иванов и Дарко Тодоров останаха на 4-то и 5-то място в крайното класиране, като в последното състезание видяхме отново и Александър Тодоров с Honda.
През годината клас Суперщок 1000 донесе на Мартин Чой с BMW 125 т. и  23-та шампионска титла с пет спечелени състезания. Калин Кулев с BMW и 100 т. се нареди втори с пет втори места. Трети в Източноевропейския шампионат стана Красен Кънчев с BMW, а Димитър Митов със Suzuki взе титлата на България с 59 т.
В многобройната група в клас Супербайк серия 600 сс борбата бе между Фуркан Йарилмаз с Yamaha от Турция и нашия Петър Петров също с Yamaha. Епичните битки между двамата донесоха златото за пилота от Турция, с минимален аванс от две точки Петър пък стана шампион на България. Третото място за ИЕШ спечели Сърдан Гаврилович от Сърбия пак с Yamaha, а Красимир Михайлов с Kawasaki спечели бронза в нашия шампионат.
При пилотите от клас Супербайк серия 1000 сс, с шампионски титли са за ИЕШ – Деян Радулович  с BMW  и Александър Ленев с Honda в нашето първенство. В преките двубои между двамата Ленев има три победи спрямо Радулович, но двамата имат и по едно незавършено състезание, а съответно са и вицешампиони в двата шампионата – Радулович за България, а Ленев за източноевропейския. Кадир Ербей от Турция взе с две точки бронза от македонецът Сашо Николов. Николов обаче може да се гордее с първото си българско бронзово отличие в кариерата си.
В отборното класиране България загуби с две точки титлата от Сърбия при тимовете Суперспорт и Суперщок, при тимовете супербйк серия 600 и 1000, сме трети. В националния шампионат Рейсинг тийм Плевен са първи с 86 т., Зедмото – втори с 85, а трети се наредиха Глобул Рейсинг Тийм.