Ducati представи официални снимки на Superleggera

Както твърдят от компанията, мотоциклетът е създаван без ограничения, за да отговори на неограничените желания. Тази нова машина е коктейл от скъпи материали като титан, магнезий и карбон, които дават на новия модел максимално съотношение между мощност и маса за цялата история на производство на мотоциклети. Името Superleggera в превод от италински значи Суперлек.
Моделът Ducati Superleggera е продължение на предишните икони на марката като Desmosedici RR. В завода планират да пуснат само 500 броя от модела, като всеки ще има индивидуален номер. Мощността на мотора е над 200 к.с. при тегло от 155 кг. Ducati предлагат и тунинг комплект, който увеличава с още 5 коня мощността, а ще намали теглото с 2,5 кг. В кита влиза и титанов ауспух Akrapovič, състезателно ветрово стъкло на предния спойлер и други екстри.
Моделът има и много електроника – фирмената система за контрол на предното колело  Ducati Wheelie Control (DWC), тракшънконтрол Ducati Traction Control (DTC), система за спиране с двигателя Engine Brake Control (EBC), система Ducati Data Analysis+ (DDA+), която дава възможност за монтиране на байка допълнителен сензор за работа при ъгъл на наклон на мотоциклета.
Новит мотоциклет ще се продава в ексклузивен червено-бял цвят,у типичен за Ducati Corse Red. Ducati Superleggera ще дебютира на EICMA 2013 в Милане в началото на ноември.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.