Сериозна битка се очертава на пистата в Серес

Този уикенд на писта  Серес, Гърция са 3-и и 4-и кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP. Над 100 пилоти се очакват да карат  в петък, събота и неделя. Заявки са подали състезатели от България, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Румъния и Австрия. Във всички класове ще бъде много оспорвано и интересно. Според синоптичната прогноза в събота се очаква да вали и дъжд, което ще накара пилотите да изберат гуми за мокро трасе.
Представителят на домакините в SP125 Антонис Аврамопулис ще направи всичко възможно да увеличи точките си след двойната победа на 23 и 24 март. Жулиета Ленкова- Апостолова       (Aprilia, МСК Плевен) не бива да бъде никак подценявана. Тя е доказан лидер на писта. Митко Митков (Aprilia, Мотомания.БГ) и Пламен Христов (Aprilia, МСК Плевен) също са сериозна конкуренция.

В SP 600 отново както в предишните два кръга на Серес ще видим битката между Димитрис Каракостас и нашия Милен Георгиев (Yamaha, КИДА Моторспорт).

До момента двамата са с по 45 точки и се очертава повече от интересно състезание за първото място. Не трябва да бъдат отписвани и Пламен Петров (32 т., Yamaha, Зедмото) и Йонел Паскота (26 т.,  Румъния).
При F600 лидерът Павел Драганов (50 т., Yamaha, Троян мото клуб) стартира  в компанията на Янислав Димитров (40 т., Honda, Мотомания.БГ). Конкурент е Християн Бузалковски (Македония), а също и още 15 пилоти в този клас. Агах Орман (Австрия) е водач с 50 точки в F1000.

Със сигурност най-чаканата битка ще е в SuperBike 1000.

Там дуелът отново ще е между Ангел Караньотов (50 т.,  Овърдрайв рейсинг,  Ducati)  и  Мартин Чой (20 т., Еко BMW рейсинг тим, BMW). Роберт Мурешан (36 т., Румъния) и Димитър Митов ( 24 т.,  МК Боляри, BMW) също са с големи възможности.
В петък са свободните тренировки. В събота са двете квалификации за време От 13:30 ч. е първия старт от 3-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP в SP125. След това са и състезанията в другите класове.  еделните стартове от 4-ия кръг  започват в 11:30 часа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.