Баутиста и Дейвис празнуват 350 победи на Ducati в WSBK в Борго Панигале

Вчера в завода на Ducati в Борго Панигале бе отпразнувана победа №350 на марката в WSBK.  Двамата заводски пилоти на тима в световния шампионат на Супербайк – Алваро Баутиста и Чаз Дейвис бяха на купона. Заедно с всички работници в завода, бе чествана знаменателната победа, която е на 7 април – третия старт на Арагон.

Честта да постави рекорда бе на Алваро Баутиста. 34-годишният испанец от Талавера дела Рейна, който прави дебют в сериите досега е непобедим.

Той доминира в първата част на шампионата с 11 поредни победи 9 с новия Ducati Panigale V4 R.
На тържеството присъства и неговият съотборник от Aruba.it Racing – Ducati Чаз Дейвис. Той спечели 25 от тези 350 победи. Всички успехи на пилота от Уелс са постигнати с двуцилиндров Panigale R.
Любопитен факт е, че спечелването на победа № 350 от Баутиста е точно 31 години след първата победа на Ducati в световното първенство Супербайк. Тава става на 3 април 1988 г.  Марко Лучинели триумфира във второто състезание в Донингтън (Великобритания) с Ducati 851.

Миналата неделя Ducati дукати постигна двойна победа и така те станаха 352. Спечели ги пак Баутиста в Ассен, Холандия.

Байкът на Баутиста е Panigale V4, много близък до този, който Ducati разработиха. Те се възползваха от опита, натрупан в MotoGP. Състезателният супербайк  в своята R версия на Panigale V4 е с 221 к.с. и е най-мощният спортен мотоциклет на пазара днес


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.