Роси, героят на родния Тавулия

Дори когато сте 9-кратен световен шампион, чупите рекорди и се състезавате във висшия клас в продължение на две десетилетия, остават някои мечти, които трябва да се реализират. За Валентино Роси (Monster Energy Yamaha MotoGP) такава мечта беше да се кара своята Yamaha M1 по улиците на родния му град Тавулия.

Преди Гран при на Сан Марино е дела Ривиера ди Римини, това се сбъдна. Все пак, казано на шега, пистата Мизано е в „задния двор“ на Роси.


Турът на Доктора започна от Ранч – домът на VR46 Riders Academy. Тук са учебните трасета, проектирани и разработени от самия Роси. Това беше повече от обиколка на парада. Това беше събитие. След като облече екипа, сложи ботуши и каска, той тръгна по шосето. Деветкратният световен шампион тръгна от тихите, покрити с лозя хълмове, за да стигне до родния си град.

Историята на пилота започна по същите тези улици. Но тогава Роси и приятелите му са карали скутери.

Това не са най-бързите мотоциклети в света. Много неща са се променили оттогава. Но и много неща са си останали същите. Едно от тях определено е страстта, която региона има към мотоциклетизма и към най-известния им син. Той определено бе приветстван като триумфатор. Това стана, след като №46 пристигна в центъра на града.
Рiazzale (централния площад) бе обграден от хиляди жители и фенове, облечени в жълто. Така бе и по улиците – като море от жълто. Това бе удивителна гледка! Доктора пробива път в тълпата, поздравява феновете и превръща мечтата в реалност. Тя е негова собствена, а и за много от онези, които наводниха града, за да го видят.
Но това беше само началото, тъй като предстояха още няколко спирки.

Следващата беше централата на VR46, разположена точно до центъра на град Тавулия. Там все още има много на домашните чимове. И от там, разбира се, имаше само още едно място, което да завърши обиколката. Това бе класическата писта Мизано Марко Симончели.
Стигнал веднъж до пистата, скоростта на Роси отново беше на дневен ред. Състезателния уикенд тепърва предстои. Мизано е първата писта, на която Роси е карал, само на един хвърлей от родния му град. Раздаването на газ на М1 беше подходящ край за връщането на Роси в родния дом. Той го завърши, като направи уиили и мина на задно колело с мотора си по цялата старт-финална права. Това бе краят събитието, преди „да се превключи на състезателен режим“ този уикенд.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.