Рали Дакар: Загина мотоциклетистът Ерик Палант

Това стана в деня, когато бе установено, че при катастрофа са загинали двама журналисти. Организаторите на състезанието съобщиха, че тялото на 50-годишния Ерик Палант е намерен на 143-ия километър на 5-ия етап между Чилечито и Сан Мигел де Тукуман в северната част на страната.
Местен съдия е търсил причината за смъртта на състезателя. Организаторите съобщиха, че те са поручили никакъв сигнал за проблем от пилота, който е ималдостатъчно вода с него. Това е 11-и Дакар за Палант в категорията на аматьорите. Палант трябваше да навърши 51 години на 21 януари. Организаторите написаха в комюникето, че Палант много добре познава опасностите на състезанието и е заявил преди старта, че ще се бори за трофея при аматьорите. В личния си сайт Палант бе написал ден по-рано, че е контузил ръката си при катастрофа, а байкът ме е трябвало да бъде теглен до бивака. След цяла нощ ремонт на мотоциклета и лечение на ръката, той е стартирал в 5-ия етап.
Миналата година френският мотоциклетист Томас Буржен  загина при сблъсък с чилийска полицейска кола. Двама фена също загинаха при сблъсък между сервизен автомобил и две таксита.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.