Рали Дакар (6-и етап): Дюкло отново на върха след 8 години

Французинът, роден в Мали постигна успех 8 години след първата си победа до родния му град Бамако през 2006 г. Пилотът на Honda Хуан Бареда Борт удържа второто място в генералното класиране на рали Дакар.
Настроението в колоната бе помрачено от съобщението на организаторите, че по време на 5-ия етап е загинал белгийският мотоциклетист Ерик Палант. Същия ден стана ясно, че при катастрофа са загинали двама журналисти, след като автомобилът им е паднал в 100-метрова пропаст.
Ален Дюкло с Sherco три пъти от началото на ралито е сред топ 5 пилотите на финала. Той бе на минута от Марк Кома с КТМ, който продължава да бъде лидер в категорията на мотоциклетистите. Трети стана Микаел Метж с Yamaha, а след него бе най-бързият с Honda Хуан Бареда Борт на 2:22 мин. Съотборникът му Елдер Родригеш бе 6-и в етапа. Хуан Бареда изостава на 42 минути от  Марк Кома, а Дюкло излезе 3-и в класирането, като изпревари Жорди Валдомс с КТМ.  В челото на класирането продължава да ъде Йеремаяс Израле Ескуере със Speedbrian.  Чалеко Лопес катастрофира на 211 км и се прости с надеждата за слава във Валпарайсо. Той падна, разби тотално мотора си и отпадна.
При четириколките победата в етапа взе Рафл Соник, следван от Серхио Лафуенте, двамата с Yamaha и пилотът на Honda Виктор Мануел Галегос от Чили. В генералното класиране води Лафуенте, следван от Соник, Игнасио Касале и Себастиан Хусеини с ATV Honda, който бе 6-и в етапа.
Пилотите на MINI отново доминираха в етапа. Първи стана Стефан Петерхансел, следван от Насер ал Атия и Орландо Теранова. Лидер в класираненто преди почивния ден остана Нани Рома, следван от Теранова и Петерхансел.
Камионите в този етап се състезава по къс маршрут – 156 км. Втора етапна победа в историята на Дакар спечели Питър Верслуис с MAN, следван от Андрей Каргинов с КамАз и Ван Вилет с MAN. Лидер продължава да бъде Джерард де Рой с Iveco, следван от двете машини КамАз на Каргинов и Николаев.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.