Рали Дакар (първи етап): Победа на Хуан Бареда

Той спечели първия етап в маратонската надпревара от Росарио до Сан Луис в Аржентина с дължина 405 км и 180 км специален етап. Българският екипаж Орлин Алексиев и Пламен Николов с прототип FIAT Freemont 4×4 A2 Concept завърши на 58-о място при авомобилите.
Бареда бе най-бърз в пробега, като изпревари пилоти на 4 различни производителя – Марк Кома с КТМ, Сирил Депре с Yamaha и Ален Дюкло с Sherco. Това е първа етапна победа на Honda след завръщането на марката в рали Дакар. Бареда със сигурност заслужи репутацията си на най-бързия пилот в света. Бившият пилот на Husqvarna, който в средата на миналата година премина в заводския тим на Honda, направи страхотно каране по бързите пътища на Кордова. Бареда тръгна трети след Кома, който караше във въздушната струя на защитаващия титлата си шампион на Дакар Сирил Депре. Пилотът на Honda предприе атака в края на етапа, изпревари конкурентите си и спечели своята 6-а етапна победа от общо 30, в които е участвал. След споменатите четирима, на 5-а позиция и 2:25 мин. е друг пилот на Honda – португалецът Паоло Гонсалвеш.
При ATV машините победата в тази категория спечели чилиецът Игнасио Касале с Yamaha. След него със същата машина е фаворитът за победата Маркос Патронели, а 3-и е аржентинецът Лукас Бонето с Honda 700 TRX.
При автомобилите Карлос Соуса поднесе голямата изненада с китайския пикап Haval, който за първи път печели етап в Дакар от 2007 г., когато постигна успех пак в първия етап в Портимайо. Соуса победи 11 пилоти на Mini. След Соуса са Орландо Теранова, Ал Атия, Нани Рома и Карлос Сайнц с бъги SMG. При камионите най-бърз бе Айрат Мардеев с КамАз, а след него бе Алес Лопраис с Tatra.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.